BLOG

İskoçya'ya Nasıl Gidilir?

A -A +
İskoçya'ya Nasıl Gidilir?

Yemyeşil doğasıyla göz kamaştıran, kaleleri ve şatoları ile tarih meraklısı bir çok turistin ilgisini çeken İskoçya aynı zamanda Britanya’nın en yüksek rakımlı yerleşim birimlerine sahip olan ülkesidir.

Edinburgh ve Glasgow gibi dünyaca ünlü kentlerin bulunduğu ülkede aynı zamanda canavarı ile ünlü olan Loch Ness gölünü görebilir, viski tadımlarına katılabilir ve eşsiz güzellikteki İskoç yaylalarında ciğerlerinizi temiz havayla dolduracak yürüyüşler yapabilirsiniz. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra gece hayatı da son derece cezbedici olan İskoçya’nın çoğu şehrinde İngiliz Pub’larına taş çıkartacak mekanlar bulabilirsiniz. 

Britanya’nın yeşillik ve tarih diyarı olarak görülebilecek bu güzel ülkeye gitmek ise düşündüğünüzden biraz daha farklı bir prosedür içermektedir. 

İskoçya; Galler, Kuzey İrlanda ve İngiltere ile beraber Büyük Britanya’yı oluşturan dört devletten biri olduğundan dolayı alacağınız bir Büyük Britanya vizesi ile bu ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. İskoçya, Büyük Britanya Krallığı’na dahil bir devlet olduğu için nasıl Galler vizesi, Kuzey İrlanda vizesi ve İngiltere vizesi gibi vizeler yoksa, İskoçya vizesi diye bir vize çeşidi de yoktur. Söz konusu dört ülkeyi de bir Büyük Britanya vizesi alarak görmeniz gerekmektedir.

Büyük Britanya vizesi ise edinmesi son derece zorlu bir vizedir. Çok uzun zamandır süren bir devlet geleneğine sahip olan Büyük Britanya, vize başvurularını en ince detayına kadar incelemektedir. Vize başvurusu yaparken atlanacak en ufak detay başvurunuzun reddi ile sonuçlanacağından dolayı bu başvuruyu yaparken profesyonel yardım almanız konsolosluklar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. 

Büyük Britanya vizesi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli detaylardan biri bir Schengen vizesi ile Büyük Britanya’yı dolayısıyla İskoçya’yı seyahat edemeyeceğiniz gerçeğidir. Bir başka önemli detay ise maddi durumunuzu en ince ayrıntısına kadar belgelemeniz gerekliliğidir. Yüksek rakamların bulunduğu bir banka hesabı şüphesiz ki avantajınıza olacaktır ancak hesabınızda bulunan tutar tek seferde veya aniden yatırılmış bir tutar olmamalıdır. Diyelim ki bir gayrimenkul sattınız ve ödemeyi elden alarak kendi hesabınıza naklettiniz. Şayet satış belgesi gibi belgelere sahip değilseniz, vize alırken problem yaşamanız çok olasıdır. 

Unutmamanız gereken bir başka önemli nokta da Büyük Britanya vize başvurularının doğrudan konsolosluğa yapılmadığıdır. Vize başvuruları, Konsolosluk tarafınca resmi yetki verilen vize işlem merkezlerine yapılmaktadır ve her başvuru için bizzat giderek parmak izi vermeniz bir zorunluluktur. Büyük Britanya vizesi başvuruları genellikle 14 ile 21 gün arasında sonuçlanan başvurulardır ve bu sebepten dolayı sancılı bir bekleme sürecinden geçmek durumunda kalmazsınız. 

Dillere destan güzeliği ile İskoçya’ya gitmek ve İskoçya vizesi almak için İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, uzmanlarımızdan gerekli ve detaylı bilgiyi alabilir, vize sürecinizi Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile en sağlıklı şekilde başlatabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.