BLOG

İspanya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
İspanya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

İspanya, Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan Schengen bölgesi içinde yer alan bir ülkedir. Schengen bölgesi içinde yer alan ülkelerden alınan kısa süreli, ziyaret amaçlarına göre farklılaşan vize tiplerine kısaca “Schengen vizesi” denir. Schengen üyesi her ülkenin kriterleri farklı olsa da, bu ortak vizenin temsil ettiği haklar ortaktır.  Öte yandan bir Schengen ülkesine yapmış olduğunuz ve başarılı olan bir vize başvurusu, daha sonradan İngiltere, Amerika gibi ülkelere yapacağınız vize başvurularınıza olumlu etkide bulunacaktır. 

Schengen Vizesi

Hangi haklar? İspanya Schengen vizesi de, diğer üye ülkelerden alacağınız kısa süreli vizeler gibi, 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde 90 gün boyunca aldığınız ülkede kalma hakkınızı, diğer Schengen üyesi ülkelere giriş yapma hakkınızı temsil eder. Yani, İspanya’dan aldığınız vize ile, diğer 25 ülkeye de giriş yapabilirsiniz. “C tipi” vize sınıfına giren bu vizeler İspanya için İspanya Turistik Vize, İspanya Ticaret Vizesi ve İspanya Aile Ziyareti Vizesi olarak kendi içinde ayrılır. Vize işlemlerinizi başlatmak için İspanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş özel kurumlara veya turizm/seyahat acentalarına başvurmalısınız.

Başvuru Süreci

İspanya vize başvurusunda bulunurken en az 10 yıl önce alınmış, geçerlilik süresi de en az 3 ay 15 gün olan pasaportlar kullanılmalıdır. Başvurunuz için konsolosluk tarafından listelenmiş olan vize belgeleri en fazla 3 ay içinde alınmış olmalıdır. Ayrıca seyahat süreniz dahilinde olan otel ve uçak rezervasyonlarınız, sağlık sigortanız da hazır ve belgelenmiş olmalıdır. Pasaportunuz, kimlik fotokopiniz, biyometrik fotoğrafınız gibi evrakların dışında maddi gelir durumunuzu da belirlemelisiniz. 

Ayrıca ziyaretiniz boyunca gerekli olan giderleri karşılayabileceğinizi kanıtlayabilmeniz için banka hesabınızda belirli bir miktar paranın olması gerekecektir. Bu maddi durum beyanatı farklı meslek gruplarında olan kişiler için değişkenlik göstermekte ve bu durumlara göre ek belge ihtiyacı da doğabilmektedir. Çalışmayan kişilerin ise İspanya’da yaşayan birinin sponsorluğunda, davet edilmeleri gerekir.

İspanya Schengen vizesi başvuru tarihiniz ve seyahat tarihiniz arasında en az 17 günlük bir zaman dilimi bulunması gerekmektedir. 17 günün altındaki zaman dilimleri arasında yapılacak başvurular geçerli sayılmaz. 

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuru süreçleri pek çok insan için stresli geçebilir. Ülkelerin vize politikaları her tür çevresel, küresel faktöre karşı son derece duyarlıdır; yani yönetmelikler bir gün içerisinde, siz farkına bile varmadan değişebilir. Ayrıca vize başvurularınız için gereken evrakların eksiksiz olması, beyanatlarınızın açık olması çok önemlidir. Yapacağınız en küçük hata vize başvurunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilir, ki bu durum daha sonradan yapacağınız vize başvurularını olumsuz etkilemektedir. 

Ama artık bu süreçleri tek başlarına ve zorluk içinde atlatmak istemeyenler profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerine başvurabiliyor. Vize danışmanlığı şirketlerinin faaliyetleri, vize başvurularını sizlerin yerine yapan ve süreci gündelik olarak takip eden kalifiye ekipler tarafından yürütülür. Onların rehberliğinde yapacağınız vize başvurularının olumlu sonuçlanması garanti edilmektedir. 

Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bizlere, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. Tek yapmanız gereken internet sitemizde yer alan online randevu formunu doldurmak.

Gerisi bize ait.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.