BLOG

İspanya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İspanya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Hem Atlantik Okyanusu hem de Akdeniz kıyısındaki muhteşem ve geniş plajları, eğlenceli festivalleri, lezzetli mutfağı, sıcak insanları, köklü kültürü, tarihi ve mimarisiyle İspanya, dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biridir. Dünyaca ünlü mimar Gaudi’nin tasarladığı La Sagrada Familia Katedrali, Endülüs’te 1000 yıllık Kurtuba Camii, yaklaşık 100.000 kişinin katıldığı Boğa Koşuları, Roma döneminden kalıntılar ve dünyanın en iyi (ve en eski) restoranları, İspanya’yı muhteşem bir turizm ülkesi haline getirmiştir. Yılın çok büyük bir bölümünde güneş alan bu sıcak ülke, her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca turistin uğrak yeridir. 

Tatilinizi İspanya’da geçirmeyi planlıyorsanız, İspanya’dan turistik vize almak durumunda kalabilirsiniz. AB ve Schengen Birliği üyesi olan İspanya, diğer Schengen ülkeleri gibi umumi (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize rejimi uygulamaktadır. Ancak yeşil, kırmızı ve gri pasaport sahipleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vize almadan İspanya’ya seyahat edebilirler.

İspanya vizesi almak için İspanya Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Bu başvuru kapsamında çalışma durumunuza göre bazı evraklar hazırlamalısınız, zira konsolosluğun talep ettiği evraklar çalışma durumunuza göre değişiklik gösterir. Örneğin kamu çalışanlarından görev yazısı istenirken şirket sahiplerinden şirket kuruluş belgeleri talep edilir. Konsolosluğa iletmeniz gereken standart belgeler arasında ise pasaportunuz, biyometrik fotoğrafınız, gelir durumunuzu gösteren belgeler vs. bulunur. Pasaportunuzun geçerlilik süresi bu noktada önem taşır. 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmez, ayrıca seyahat sürenizin bitişinden sonra pasaportunuz en 6 ay daha geçerli olmalı ve en az iki boş sayfa bulundurmalıdır. 

İspanya vize başvurusu yaparken hesabınızda seyahatinizi karşılayacak miktarda birikimin bulunmasına özen gösteriniz. Bu konuda belli bir sınır bulunmasa da hesabınızda minimum 3.000-4.000 TL bulunması yararınıza olacaktır. Hesabınızda yüksek miktarların bulunması vize değerlendirmenizde avantaj teşkil eder. Bununla birlikte, vizenizin olumlu sonuçlanması sadece maddi kriterlere bağlı değildir. İspanya Konsolosluğu, güvenlik açısından herhangi bir risk oluşturmayacağınıza ve seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinize ikna olmalıdır.

İspanya turistik vizesi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz tecrübeli ve uzman ekibimizle iletişime geçebilir, dilerseniz başvurunuzu tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlık hizmetleri sunan ekibimizdeki danışmanlarımız, turistik vize başvurularınızda ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemlerinizi sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. İspanya vizenizi sorunsuz almak için Re-Vize’yi tercih edin.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.