BLOG

İspanya'nın En Güzel Sahil Kentleri

A -A +
İspanya'nın En Güzel Sahil Kentleri

İspanya, hareketli yaşamı ve rengarenk dünyasıyla tanınan Akdeniz’in en cezbedici ülkelerinden biridir. Çok uluslu yapısıyla birden fazla kültürü ve geleneği gözlemleme imkânı sunan, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran ve Sagrada Familia gibi mimari açıdan eşi benzeri bulunmayan yapılara sahip olan İspanya’nın turistik potansiyeli Avrupa’daki çoğu ülkeden daha yüksektir. İspanya’yı turistler için bu kadar çekici hâle getiren durumlar sadece müthiş mimarisi ve doğal güzellikleri ile kısıtlı değildir.

Bu güzel ülkenin bir turist merkezi olmasını sağlayan en önemli olgulardan biri; sıcakkanlılıkları ve rahat yaşam tarzlarıyla dünyaya adını duyurmuş, eğlenmeyi ve misafir ağırlamayı çok iyi bilen insanlarıdır. Ancak, İspanya’nın turistik bir merkez haline gelmesinde bu güzel insanlardan daha önemli bir olgu var ise o da bu insanların çoğunun rahat yaşantılarını sürdürdüğü dillere destan sahil kentleridir.

Bu sahil kentlerinin başında gelen Barselona, İspanya’daki Katalan nüfusunun başkenti konumunda olan, mimarisi ile göz dolduran ve şehir planlamasının muntazamlığı ile dudak uçuklatan, İspanya’nın en büyük ikinci kentidir. Hayatın 24 saat boyunca aktığı bu sahil kentindeki plajlardan en önemlisi ise yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğundaki Barceloneta Beach’tir. Yerli halkın ve turistlerin son derece düşkün olduğu bu plaj, Barcelona’yı bir sahil kenti yapan yerlerin başında gelmektedir. Barceloneta Beach gibi plajların dışında Barcelona, şehrin adını taşıyan dünyaca ünlü futbol takımının stadı Camp Nou’ya da ev sahipliği yapmaktadır. Konaklama açısından da pansiyon, otel ve hostel gibi birden çok seçenek sunan şehir her keseye uygun bir seyahat merkezidir.

Barcelona’nın dışında, Valencia da İspanya’nın müthiş sahil kentlerinden biridir. Tarihi Aragon Krallığı’nın coğrafi konumunda bulunan Valencia, İspanya’nın en büyük üçüncü kentidir. Ilıman kıyı iklimi sayesinde gece gündüz demeden açık hava partilerinin aralıksız devam ettiği, eğlencenin sınırının olmadığı bir şehir olan Valencia, aynı zamanda İspanya’nın parti merkezi olan Balear Adaları’na düzenlediği feribot turlarıyla da tanınır. Sahilleri İspanya’nın en kozmopolit yapısına ev sahipliği yapan bu güzel kent İspanya’yı gezmek ve görmek isteyen herkesin uğrak noktası olmalıdır. 

Son olarak, İspanya’nın güneybatısındaki şirin bir Endülüs kenti olan Sevilla’dan bahsetmeden olmaz. Yılın her mevsimi milyonlarca turistin akın ettiği Sevilla, Plaza de Espana ve Sevilla Alcazar gibi lokasyonları sayesinde turistik cazibesini her daim korur. Sevilla’nın sahillerinde, Flamenko dolu akşamların tatlı esintisine kendinizi kaptırabilirsiniz ki Sevilla aynı zamanda İspanya’nın en iyi Flamenko kulüplerinin de bulunduğu şehirdir. Sahilleri, eğlenceli flamenko barları ve ritmik yapısıyla Sevilla, İspanya deneyiminiz için mümkün olabilecek en baştan çıkartıcı olanakları sunmaktadır.

Kültürü ile dikkat çeken, insanının sıcaklığı ve kültürümüze olan yakınlığı ile merak uyandıran, Avrupa’nın bu en canlı ve hareketli ülkelerinden biri olan İspanya’ya gitmek ve turistik İspanya vizesi almak için, İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.