BLOG

İspanya'nın Kalbi Madrid

A -A +
İspanya'nın Kalbi Madrid

Boğa güreşleriyle tanınan ve flamenko gibi bir müzik türünü dünyaya kazandırmış olmasıyla bilinen İspanya, aynı zamanda bir çok tanınmış futbol ve basketbol kulübüne de ev sahipliği yapan bir ülkedir. Sıcak kumsallarıyla turistlerin gönüllerini çalan ve Akdeniz ikliminin misafirperverliğini gösteren İspanya dünyanın en yoğun turist alan ülkelerinden birisidir. Mimari açıdan Avrupa’nın çoğu gelişmiş ülkesine parmak ısırtacak güzellikte yapıların bulunduğu İspanya aynı zamanda gece hayatının durmaksızın devam ettiği, eğlencenin hiç durmadığı bir ülke olmasından dolayı da günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaşmak isteyenler için harika bir kaçış noktasıdır.

Bu cezbedici ülkenin başkenti Madrid ise dünyaca ünlü “Los Galacticos” lakaplı Real Madrid futbol kulübünün yuvası olmasıyla bilinen bir kenttir. Madrid aynı zamanda İspanya kraliyet ailesinin yuvası olan Kraliyet Sarayı’na da ev sahipliği yapmaktadır ve bu kent yüzyıllardır İspanya’nın başkenti olduğundan dolayı tarih kokan bir doku her köşeyi sarmıştır. Sosyal hayatın da aralıksız akıp gittiği Madrid’e yapılacak bir gezi size görebileceğiniz ve katılabileceğiniz sayısız yapı ve etkinlik sunar.

Kentin en önemli sosyal hayat merkezlerinden birisi olan Puerta del Sol, Madrid’in en önemli meydanlarından birisidir. Kentteki sosyal, kültürel ve turistik yaşamın merkezlerinden birisi olan Puerta del Sol çevresinde de çok fazla sayıda turistik yapıyı ve anıtları bulundurması sebebiyle Madrid’i ziyaret eden turistlerin ilk uğradığı yerler arasındadır. Calle Arsenal, Calle Mayor ve Calle Arcala gibi birçok tarihi sokağa bağlantısı olduğundan dolayı uygun bir buluşma noktası olan Puerta del Sol aynı zamanda kentin simgelerinden birisi sayılan Ayı ve Çilek Ağacı anıtını da içerisinde bulunduruyor.

Madrid Kraliyet Sarayı ise, İspanya’nın gururu olan yapılardan birisi. Saray, içerisinde barındırdığı koleksiyonlar sayesinde sayısız turistin uğrak noktası olurken aynı zamanda Kraliyet Ailesi’nin yaşamı hakkında bolca bilgi veriyor. 13. yüzyıldan bu yana İspanya krallarının kullandıkları zırh ve silahların da içerisinde sergilendiği sarayın içerisinde aynı zamanda taç giyme salonu ve kraliyet şapeli gibi yapılar da bulunmakta. Luis Morales, Caravaggio, Goya ve Sorolla gibi dünyaca ünlü ressamların tablolarıyla süslenmiş saray galerisi ise her sanatseverin görmesi gereken bir yerdir.

Dünyanın en büyük futbol stadyumlarından birisi olan Santiago Bernabeu ise Madrid’de görülmesi gereken bir başka önemli nokta. 1947 yılından beridir sayısız futbolseveri ağırlayan Santiago Bernabeu, 85.454 kişilik oturma kapasitesiyle dünya üzerindeki en gösterişli futbol stadyumlarından birisidir. Açıldığı tarihten bu yana Santiago Bernabeu stadyumunun ev sahibi olan Real Madrid kulübü için adeta bir prestij sembolü haline gelmiştir.

Harika güzelliğiyle dikkat çeken İspanya’ya gitmek ve sorunsuz turistik İspanya vizesi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek İspanya vize danışmanlığı sunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın uzman vize danışmanlarından yardım talep edebilirsiniz. Biliyorsunuz ki vize süreci çoğu zaman maddi-manevi bazı kayıpları da beraberinde getirmektedir. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak bu süreci olabildiğince pürüzsüz ve sağlıklı bir şekilde sizin adınıza yürütmekten memnuniyet duyacağız. Bize Canlı Destek hattımızdan veya telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.