BLOG

İspanya'ya Turistik Gezi İçin Yapmanız Gerekenler

A -A +
İspanya'ya Turistik Gezi İçin Yapmanız Gerekenler

Sıcak iklimi ve büyüleyici atmosferi ile İspanya, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biridir. Bugün binlerce kişinin gezip gördüğü, eğitim aldığı, iş kurmak için yaşamaya gittiği bir ülke olan İspanya, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Dolayısıyla Türkiye'den İspanya'ya gidecek olan kişiler öncelikle İspanya vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Seyahat amacına ve gelir durumuna bağlı olarak değişen vize türlerinden uygun olanı seçerek başvuru yapabilir ve evraklarınızı bu şekilde konsolosluğa sunabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta istenilen evrakların eksiksiz ve tam bir şekilde konsolosluğa sunulmasıdır.

İspanya Turistik Vize İşlemleri

Sorunsuz bir şekilde İspanya turistik vizesi almanın en önemli noktası prosedürleri adım adım ve dikkatlice yerine getirmektir. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin başvurması gereken Schengen vizesinden özel pasaport (yeşil, gri ve siyah) sahipleri 180 gün içerisinde 90 güne kadar muaf tutulurlar. Ancak daha uzun süreli konaklama yapacaklarsa (örneğin İspanya’da uzun süreli dil kursuna gitmek gibi) onlar da Schengen vizesine başvurmalıdır. Öncelikle aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli noktalardan bahsedelim. 2018 yılı itibariyle İspanya Konsolosluğu başvuru evraklarının İngilizce olmasını talep etmektedir. İngilizce hazırlamanız gereken evraklar; seyahat sağlık sigortası, vize talep dilekçesi, vize başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonlarınızı gösteren belgelerdir. Buna ek olarak, eğer ilk kez Schengen vizesine başvuruyorsanız konsolosluktan randevu alarak parmak izinizi vermelisiniz.

İspanya Vizenizi Sorunsuz Bir Şekilde Re-vize İle Birlikte Alın!

Toplamda 26 ülkeyi kapsayan ve bu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesinin prosedürleri karmaşık ve başvuruları detaylı bir şekilde incelenmektedir. Bu nedenle eksik veya yanlış evraklarla yapılan başvuruların onaylanması pek mümkün olmamaktadır. Profesyonel bir destek alarak küçük hatalardan dolayı maddi, manevi kayıp veya zaman kaybı yaşama riskinizi minimuma indirmeniz konsolosluklarca da tavsiye edilmektedir.

Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamadan İspanya vizesi almak için Re-vize ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Profesyonel ekibimiz vizeniz ile ilgili olan tüm süreçleri sizin adınıza yürüterek vizenizin olumlu bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofizlerimizde uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve İspanya vizesi hakkında çok daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Ya da iletişim formunu doldurarak bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.