BLOG

İşsizler İçin İngiltere Vize İşlemleri

A -A +
İşsizler İçin İngiltere Vize İşlemleri

Dünyanın lider ülkelerinden birisi olarak tanınan İngiltere refah düzeyinin yüksekliği ve son derece renkli nüfusuyla turistik bir cazibe noktası olarak konumunu korumayı başarmış bir ülkedir. İngiltere’ye yapılacak bir seyahat sıkı vize prosedürlerine bağlıdır.

Verilere göre; İngiltere’yi ziyaret edecek vatandaşlarımızın arasında sadece öğrenim, iş kurma veya iş bulma amacıyla veya sonucuyla oraya giden vatandaşlarımız değil aynı zamanda turistik faaliyetler için İngiltere yolunu tutan fakat herhangi bir işe sahip olmayan vatandaşlarımız da mevcuttur. İngiltere bu işi olmayan vatandaşlar için farklı bir vize prosedürü gerektirmektedir.

Bu prosedürün en önemli noktalarından birisi yapılacak seyahat boyunca masraflarınızı karşılayacak bir sponsorunuzun olması veya bu seyahati kendi başınıza karşılayabilecek finansal bir yeterliliğe sahip olduğunuzu belgelemenizdir. Sponsorunuzun çalışma durumu ile ilgili evrakları da ibraz etmeniz gerkecektir ve bu durumda İngiliz Konsolosluğu evrakların sadece asıllarını değil aynı zamanda fotokopilerini de talep etmektedir.

Bu evrakların UK Border Agency tarafından yeterli bir incelemeye tabi tutulması için yeminli tercüman tarafından çevirisi istenebilir. Çevirilerin noter tasdikli, tercüman tarafından imzalı ve kaşeli olması zorunludur. Yapacağınız bir genel ziyaretçi vize başvurusuna parmak izi ve yüz fotoğrafınızdan oluşan biyometrik verileri de eklemeniz gerekmektedir ve başvuru sahipleri bu işlem için alınan randevu saatinde vize başvuru merkezinde bizzat bulunmalıdırlar.

Eğer hizmet pasaportu ve hususi pasaport gibi pasaport çeşitlerine sahipseniz, turistik ve kısa süreli Birleşik Krallık ziyaretlerinizde vize başvurusunda bulunmak durumundasınız. Avrupa’daki Schengen bölgesine üye olan herhangi bir ülkeye yapılacak bir ziyaretten farklı olarak yeşil pasaport sahipleri de bu durumda İngiltere vize uygulamasına tabidirler. Ancak ve ancak diplomatik pasaport sahipleri vize başvurusunda bulunmadan 180 gün içerisinde toplamda 90 gün boyunca İngiltere sınırları dahilinde konaklama fırsatına sahiptirler.

İngiltere katı vize prosedürleri uygulayan bir ülke olarak bilinir bu sebepten dolayı İngiltere turistik işsizlik vizesi başvurunuz kapsamında sizden istenen evraklar arasında dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olacak pasaportunuz, sponsorunuzun gelirini de belgeleyen finansal evraklar, sponsorunuzun son 3 aylık maaş bordrosu, çalışma durumuna bağlı çalıştığı şirket / kamu kurumu tarafından verilen çalışma ve izin yazısı ki bu yazı kurumun yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli bir şekilde yetkilinin adını, pozisyonunu ve şirketin iletişim bilgilerini belirtir bir halde verilmelidir. SGK dökümü, varsa üstünüze kayıtlı tapu ve ruhsatlar gibi belgelerle beraber kişisel bilgilerinizi teyit eden tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi belgeler de bulunmalıdır. Online başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalı ve konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat amacını ve süresini ayrıntılarıyla açıklayan bir dilekçeyle yollanmalıdır.

İngiltere Vizesi hakkında detaylı bilgi almak ve sorunsuz vize işlemlerinizi gerçekleştirmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, alanında uzman vize danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.