BLOG

İşşizler İçin İspanya Vize İşlemleri

A -A +
İşşizler İçin İspanya Vize İşlemleri

Sıcak insanlarıyla, köklü geçmişiyle ve ilginç gelenekleriyle ilgiyi üzerinde toplayan ülkelerden birisi olan İspanya aynı zamanda enteresan tarihiyle ve inançların bir arada yaşadığı günlük hayatıyla da pek çok turistin ülkesini çekmiş bir ülkedir. İspanya ünlü futbol takımlarına ve hoş bir mutfağa da ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa Birliği’nin üyelerinden olan İspanya bu birliğin üyesi olan her ülke gibi Schengen prosedürüne dahildir ve İspanya’ya yapılacak turistik bir seyahatte Schengen Vizesi sahibi olmak büyük bir avantajdır.

İstatistikler gösterir ki İspanya’ya giden vatandaşlar arasında sadece öğrenciler ve çalışma amacıyla ülkeye yerleşen vatandaşlarımız bulunmamaktadır. Turistik amaçlarla İspanya’ya giden işsiz vatandaşlarımızın sayısı da fazladır ve bu vatandaşlarımızın İspanya’ya bir vize alabilmesi için biraz daha farklı bir prosedürden geçmeleri gerekmektedir yani İspanya vizesi alabilmek için bir kurumda düzenli çalışma şartı aranmamaktadır. İlgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde işsiz olsanız dahi İspanya’dan vize almanız mümkündür. 

İşsiz olmanız durumunda en önemli konu seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılayacak bir yakına yani bir sponsora sahip olmanızdır. Yakınınız kendi çalışma durumuna bağlı olarak evraklarını hazırlamalı ve seyahatiniz için size destek olmalıdır.

İspanya vize başvurunuzda hazırlayacağınız evraklar, size ait belgeler ve sponsorunuzun maddi durumuyla ilgili hazırlayacağı belgelerden oluşacaktır. Bu belgelerin arasında aile gelir-mal beyanı, sponsorunuzun banka dökümü, davetiye, maaş bordroları gibi belgeler yer almaktadır. İspanya’nın da içerisinde bulunduğu Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler benzer olmakla birlikte bazı önemli ayrıntılar farklılık gösterebilir ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik-hatalı hazırlandığı takdirde vize başvurunuz reddedilebilir. Böylesine tatsız bir durumun yaşanmaması için pek çok ülkenin konsolosluğu vize almak isteyen bireylere profesyonellerle birlikte hareket etmelerini önermektedir.

Şayet evraklarınızı eksiksiz hazırlamaz ve seyahat amacınızı net bir şekilde belirtmezseniz vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir bu yüzden alanında uzman ve profesyonel ekibimizle çalışmayı tercih ettiğiniz takdirde uzun süreli bir vizeyi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. 

İlk kez Schengen Vizesi alıyorsanız parmak izi vermek için konsolosluğa gitmeniz şarttır. Bunu yapabilmek için uygun bir zamanda randevu almalısınız. 5 yıl boyunca konsolosluk veritabanında geçerliliği olacak parmak iziniz vize almanız konusundaki en önemli kıstaslardan birisidir.

Tüm bu prosedürleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde vize başvurunuzun kabul edilmemesi için ortada herhangi bir sebep olmayacaktır ve İspanya’ya yönelik alacağınız bir turistik işsizlik vizesi sayesinde İspanya, Schengen prosedürüne dahil olduğundan dolayı bu prosedüre dahil diğer ülkeleri de gezme fırsatına erişecek yani bir ülkeye yönelik alacağınız bir turistik işsizlik vizesi sayesinde Avrupa’nın diğer gelişmiş ülkelerini görme fırsatına kavuşacaksınız. 

İşsizler için İspanya vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak ve İspanya vizesine başvurmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.