BLOG

İsveç Eğitim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır

A -A +
İsveç Eğitim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır

İskandinav ülkeleri arasında coğrafi konumu ve ekonomik durumuyla adından sık sık söz ettiren İsveç, Norveç ve Finlandiya ile sınır komşusu olan bir ülkedir. Öresund Köprüsü ile Danimarka’ya da bağlanan İsveç’in nüfusu 9,3 milyon civarındadır ve başkent Stockholm Avrupa boyunca tanınan popüler bir turizm şehridir. Mükemmel doğası ve soğuk iklimine rağmen gayet sıcakkanlı insanlarıyla tanınan İsveç, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir ve vize/pasaport işlemlerindeki toleransı dolayısıyla pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.

Avrupa ülkelerinin arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Protokolü’nün üyelerinden birisi olan İsveç bu sebepten dolayı bu protokole dahil olmayan ülkeler arasında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Eğitim, arkadaş ziyareti, turistik ziyaretler ve ticari amaçlar gibi faaliyetler için İsveç’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İsveç Konsolosluğu’na yapılacak bir Schengen Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Özel pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla İsveç’e vizesiz seyahat edebilirler. 

İsveç Konsolosluğu’nun işleyişi dolayısıyla vize başvurunuzu son ana bırakmamanız önerilmektedir. Konsolosluğa yapılan vize başvuruları genellikle 2-3 gün içerisinde olumlu veya olumsuz olarak sonlandırılmaktadır. 2014 yılından beridir uygulanan özel bir prosedürün gerektirdiği üzere ilk defa Schengen Vizesi alacak bir kişiyseniz bir defaya mahsus 5 yıl boyunca geçerli olacak bir parmak izini konsolosluğa vermek durumundasınız.

 

İsveç’e yapacağınız bir vize başvurusunun olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için sizden beklenen evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir çünkü reddedilen başvuruların büyük bir çoğunluğu hatalı veya eksik bir evrak dolayısıyla reddedilmektedir. Zorlu vize prosedürleri sayısız konsolosluğun vize başvurusu yapacak kişilerin profesyonellerle çalışmasına yönelik bir gerekliliği vurgulamasına sebep olmuştur. Tecrübeli personeli ve geniş referans alanı sayesinde Re-Vize ekibi bu alanda en çok güvenebileceğiniz ekiplerden birisidir.

Avrupa’daki en iyi yüksek öğrenim kurumlarını ve eğitim-araştırma merkezlerini bünyesinde barındıran İsveç pek çok Türk öğrenci tarafından da tercih edilmektedir. Şayet bu öğrenciler içerisindeyseniz İsveç Öğrenci Vizesine ihtiyacınız vardır ve İsveç Konsolosluğu bu vizeyi alabilmeniz için belli başlı beklentilere sahiptir.

Öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belgelerle beraber sponsor evraklarınız ve aile mesleğinizi ilgilendiren evraklar da hazırlanmalıdır. Şayet anne-babada emeklilik söz konusuyla başvuruya SGK hizmet dökümünün ve emekli maaşının yattığı banka hesabının evraklar arasına  eklenmesi şarttır. Hazırlanacak belgelerin kurallara uygun, aslı ve güncel veya suret olup olmadığına dikkat gösterilmelidir. Hazırlanan evrakların vizenin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar da olabilmektedir ve bu durumlarda İsveç konsolosluğu ek evrak istemektedir. Vize sonucu ve süresinde olduğu gibi bu konuda da karar ve yetki sadece İsveç Konsolosluğu’na aittir.

İsveç Eğitim Vizesine başvurmak ve vize konusunda profesyonel bir yardım almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir, alanında uzman vize danışmanlarımız ile vize süreciniz için görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.