BLOG

İsveç Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İsveç Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Kuzey Avrupa’da yer alan bir İskandinav ülkesi olan İsveç, yüksek yaşam standartları ve refah seviyesi ile bilinen bir ülkedir. Çok kültürlü yapısı ve izlediği göç politikaları ile ön plana çıkan İsveç’in resmi dili İsveççedir. 

İsveç kendine has doğal güzellikleri, yaşam tarzına sahip insanları ile merak edilen bir ülke olmakla birlikte bu özellikleri sayesinde ve kaliteli okulları ile eğitim turizminde de ön plana çıkmaktadır. 

İsveç, Avrupa Birliği ve Schengen bölgesine üye bir ülkedir. İsveç’te eğitim almak için D Tipi Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Bu vize türü size eğitim alacağınız süre içerisinde Schengen bölgesinde konaklama ve serbest dolaşım hakkı tanıması nedeniyle turist vizesine oranla daha karmaşık bir sürece ve prosedürlere sahiptir. 

Hazırlamanız gereken evraklar yaşınıza ve mesleki durumunuza göre de değişiklik göstermektedir. 18 yaşından küçük vatandaşlarımız ebeveynleri tarafından imzalanacak başvuru formu ibraz etmelidirler. Eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayacak olan sponsorunuzun noter onaylı taahhütnamesi, hesap dökümü, güncel banka hesabı örneği İsveç eğitim vizesi için istenen evraklardır. 

İsveç eğitim vizesi için hazırlayacağınız evraklar 3 aydan yeni olmalı, fotokopilerinin yanı sıra asıllarının da bulundurulması gerekmektedir. Pasaportunuzun vizenizin bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olması ve on yıldan eski olmaması gerekmektedir. Okul kaydınız, sigortanız, konaklama ve transfer rezervasyonlarınız da yine belirtmeniz gereken evraklar arasında yer almaktadır.

Konsolosluk zaman zaman sizden ekstra evraklar da talep edebilmektedir, bunu ve başvurunuzun detaylı incelemelere tabi tutulacağı için sürecin biraz daha yavaş işleyeceğini dolayısıyla turist vizesine göre daha uzun sürede sonuçlanacağını göz önünde bulundurunuz. Herhangi bir eksik veya yanlış doldurulmuş evrak vizenizin olumsuz sonuçlanmasına ve yaptığınız bütün planları ertelemenize sebep olabilir. 

Herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşamamak adına uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışabilir, İsveç eğitim vizesi almak için gerekli bütün bilgiyi uzman danışmanlarımızdan edinebilirsiniz. Bilgi ve başvuru için bizimle iletişime geçebilir, İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.