BLOG

İsveç Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
İsveç Vizesi Almanın Püf Noktaları

Kuzey Avrupa’da yer alan İskandinav ülkelerinden biri olan İsveç, yüksek yaşam standartları ile dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri olmasıyla dikkat çekmektedir. Avrupa Birliği üyesi olan İsveç’in başkenti Stockholm’dür. 

İsveç, çok kültürlü bir yapıya sahip olmakla birlikte, yürüttüğü sosyal politikalar nedeniyle göç çeken bir ülkedir. Kişisel alana, düşünce özgürlüğüne ve kadın-erkek eşitliğine verdikleri önem bu politikalara örnek teşkil etmektedir.

Her yıl ortalama 10.000 kişinin ziyaret ettiği İsveç, Avrupa Birliği üyesi olup Schengen bölgesine dahildir. Yeşil (hizmet), Gri (hususi), Siyah (diplomatik) pasaport sahiplerinin 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinde muaf tutuldukları vize uygulamasına umumi (bordo) pasaport sahipleri tabi tutulmaktadır. 

Seyahat amacınıza ve mesleki durumunuza göre değişen vize kategorilerinden size uygun olan kategoriyi doğru belirlemek vize başvuru sürecinizin ilk adımı olup yanlış belirlediğiniz takdirde onay almanız pek mümkün olmamaktadır. Sorunsuz İsveç vizesi almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken şeylerden biri Schengen Vize Başvuru Formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurmaktadır. İlk kez başvuru yapacak vatandaşlarımızın konsolosluğa giderek parmak izi vermeleri gerekmektedir. 2014 yılından beri uygulanan bu prosedür gibi yeni ve değişiklik gösteren pek çok prosedür bulunmaktadır. Eski prosedürleri uygulamadığınızdan emin olunuz. 

Mali durumunuz her vize başvurusunda dikkat edilen bir konudur. Çalışıyorsanız kendi hesap dökümünüzü; öğrenciyseniz, çalışmıyorsanız vs. sponsorunuzun hesap dökümünü göstererek belirlenen meblağın bankanızda bulunduğunu ispat etmelisiniz. Vize Dilekçesi ile konsolosluğa seyahat amacınızı, maddi durumunuzun yeterliliğini, seyahat sürenizi nasıl değerlendireceğinizi, ziyaret durumunuz var ise onu yoksa konaklama rezervasyonunuzu kısa ancak net bir şekilde anlatmanız gerekmektedir. Vize onayı almanızdaki bir diğer önemli mevzu vize dilekçenizin ne kadar ikna edici olduğudur. 

Karmaşık prosedürler ve ayrıntılı evrak incelemesinden sorun yaşamadan çıkabilmek adına bu konuda deneyim sahibi ve profesyonel kişilerden yardım almanız maddi, manevi ve zaman kaybı yaşamamanız adına konsolosluklar tarafından da tavsiye edilmektedir. Parmak izi randevunuzda size eşlik edecek, vize sürecini sizin adınıza yürütebilecek, vize dilekçesi, motivasyon mektubu gibi önemli evraklarda size örnekler göstererek yardımcı olacak profesyonel vize danışmanları ile çalışmak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.