BLOG

İşverenler İçin İsveç Vizesi

A -A +
İşverenler İçin İsveç Vizesi

Kuzey Avrupa’da yer alan İskandinav ülkelerinden birisi olan İsveç, Norveç ve Finlandiya ile de sınır komşusudur. Öresund Köprüsü ile Danimarka’ya bağlanan İsveç’in nüfusu yaklaşık 9,3 milyondur ve başkent Stockholm Kuzey Avrupa’da bulunan en önemli merkezlerden birisi olarak adını dünyaya duyurmuştur. Avrupa Birliği üyesi olan İsveç vize ve pasaport işlemlerindeki güvenilirliği ve yüksek yaşam standartları dolayısıyla yurtdışı seyahati için sık sık tercih edilen bir ülke ola gelmiştir.

Avrupa ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Prosedürüne dahil olan ülkelerin arasındaki İsveç bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygular. Eğitim, arkadaş ziyareti, ticari ziyaretler ve turistik amaçlar dolayısıyla İsveç’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İsveç Konsolosluğu’na Schengen Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Umuma mahsus olmayan özel pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla İsveç’e vizesiz seyahat edebilirler.

İsveç Konsolosluğunun işleyişi dolayısıyla vize başvurularınızı son ana bırakmamanız önerilmektedir. Vize başvuruları genellikle konsolosluk tarafından 2-3 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır ve 2014 yılında uygulamaya konulan özel bir prosedür dolayısıyla ilk kez Schengen Vizesi başvurusu yapan vatandaşlarımız bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermek durumundadırlar. Verdiğiniz parmak izi 5 yıl boyunca geçerliliğini koruyacaktır.

İsveç vize başvurunuzun olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için gereken evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız son derece önemlidir çünkü reddedilen başvuruların büyük çoğunluğu eksik-hatalı evrak dolayısıyla reddedilmektedir. Karmaşık vize prosedürleri gereği pek çok konsolosluk danışmanlık hizmeti almanızı önermektedir. Re-Vize ekibi tecrübeli personeli sayesinde bu hizmeti size kusursuz bir şekilde vermektedir. 

Her ülkenin vize başvuru prosedüründe olduğu gibi İsveç’te de uygulamanız gereken adımlar ve sizden beklenenler sizin sosyo-ekonomik konumunuza göre şekillenmektedir. Şayet bir işverenseniz sizden beklenen belgeler ve uygulamanız gereken prosedürler bazı temel şartların aynı kalması koşuluyla farklılık gösterecektir. İsveç konsolosluğu sizden seyahatin dönüş tarihi itibarıyla en az 6 aylık bir geçerliliğe sahip olan bir pasaport talep etmektedir. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafınız da eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış bir başvuru formu ile birlikte bulunmalıdır.

Bir işveren olarak şirketinizin antetli kağıdına, İsveç Konsolosluğu’na yazılmış, şirketteki görevinizi, seyahat tarihlerinizi ve amacınızı belirten şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış bir dilekçeye de sahip olmalısınız. Şirketinizin son 3 ay içerisinde alınmış bir faaliyet belgesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve banka hesap dökümleri de ihtiyaç duyacağınız diğer belgelerdir. Bu gibi belgeler eksiksiz tamamlandığında başvurunuz işleme alınacaktır.

İsveç Vizesi hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara en sağlıklı şekilde yanıt bulabilmek ve İsveç Vizesi’ne başvurmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.