BLOG

İsviçre Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
İsviçre Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Toprak sınırları içerisinde İsviçre Platosu, Jura Dağları ve Alp Dağları’nı bulunduran, resmi adıyla İsviçre Konfederasyonu 2002 yılında Birleşmiş Milletlere katılmıştır. Schengen ülkelerinden biri olmasına rağmen ve Avrupa Birliği Euro bölgesinde değildir, resmi para birimi İsviçre Frangı’dır. 

1500 tane gölü olsa da denize kıyısı olmayan İsviçre, bölgelerine göre değişen bir iklim çeşitliliğine sahiptir. Yaşam kalitesi bazında dünyanın en yaşanır şehirlerine sahip İsviçre aynı zamanda dünyanın en zengin ülkelerinden de biridir. Gelir kaynakları arasında tarım ve hayvancılığın önemli bir yer tuttuğu İsviçre, banka ve finans sektöründe lider konumdadır. Bankacılık sektöründe güvenilir olma sebeplerinden birini siyasi tarafsızlığından alan İsviçre kurulduğu günden beri tarafsızlığını muhafaza etmiş, barışçıl bir politika izlemiştir. 

Kendine özgü bir kültür yaratmayı kısmen de olsa başarmış olan İsviçre, yıl boyunca pek çok festival ve karnaval düzenlemekte ve ev sahipliği yapmaktadır. Balon festivali (Château-d’Oex’de), maske festivali (Basel’de), klasik müzik festivali (Interlaken’de), Züri Fäscht karnavalı (Zürih’te) ve sayısız ücretsiz etkinliğin yer aldığı Geneva Festivali (Cenevre’de) bunlardan yalnızca bazılarıdır. Eğer bu festivallerden birine katılmak istiyorsanız veya başka bir sebeple İsviçre’ye seyahat etmeyi düşünüyorsanız, vize almak durumunda kalabilirsiniz.

Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahiplerinin İsviçre ziyaretlerinde vize almasına gerek yoktur. 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklama izinleri vardır. Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin ise ziyaret amaçlarına göre değişiklik gösteren vize türüne başvuru yapması gerekmektedir. 

Schengen ülkelerine dahil olan İsviçre’ye hangi amaçla gittiğiniz sizin için belirleyici unsurdur. Sürekli değişen vize prosedürlerinin ve detaylı evrak incelemelerinin yapıldığı Schengen vizesi nedeniyle herhangi bir zaman, maddi ve manevi kayıp yaşamamanız açısından konsolosluklar da profesyonel vize şirketleri ile çalışmanızı tavsiye etmektedirler. Bu süreci tek başına yürütebileceğinizi düşünüyorsanız, konsolosluklar tarafından açıklanan evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde toparlayıp konsolosluklardan başvuru yapabilirsiniz. Ancak riski en aza indirmek, değişebilen prosedürler hakkında en güncel bilgileri almak, bunun yanı sıra ek danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmak isterseniz, işinin ehli Re-Vize Profesyonel Vize’nin danışmanları ile iletişime geçebilir, İzmir, Ankara ve İstanbul’daki ofisleri ziyaret edebilirsiniz. Re-Vize ekibi olarak vize sürecinizi sizin adınıza yürütüyor, gerekli evrakları hazırlamanıza yardımcı oluyor, uçak bileti, konaklama, seyahat sağlık sigortası gibi konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor ve vizeniz çıktığında size güvenle teslim ediyoruz. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.