BLOG

İsviçre Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
İsviçre Vizesi Almanın Püf Noktaları

İsviçre, Batı Avrupa’da yer alan 26 kantondan oluşan federal bir cumhuriyettir. Federal otoritenin merkezinin Bern olduğu ülkedeki diğer önemli şehirler arasında Zürih, Lozan, Basel ve Cenevre yer almaktadır. İsviçre’nin Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanca olmak üzere dört resmi dili vardır. İsviçre, çok sayıda büyük uluslararası organizasyonun ev sahipliğini üstlenen, güçlü bir dış politikaya sahip bir ülkedir. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerden biri konumundaki İsviçre’deki Zürih ve Cenevre şehirleri küresel kentler ve ekonomik merkezler olarak kabul edilmektedir. İsviçre aynı zamanda Avrupa Serbest Ticaret Birliği’nin kurucu üyelerindendir. Schengen Bölgesi’nin bir parçası olmakla birlikte Avrupa Birliği’nin bir üyesi değildir. 

İsviçre, Avrupa ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Antlaşması’na taraf ülkelerden biridir ve bu bağlamda Türkiye’den İsviçre’ye gidecek olanların Schengen Vizesi alması gerekmektedir. Özel pasaport (yeşil, gri ve kırmızı pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla İsviçre’yi vizesiz ziyaret edebilirlerken umumi pasaport (bordo pasaport) sahiplerinin eğitim, iş gezisi, turistik gezi gibi gerekçelerle İsviçre’ye gidebilmek için vize almaları gerekmektedir.

İsviçre vize başvurularında gerekecek evraklar, ülkeye yapılacak olan ziyaretin gerekçesine ve mesleki duruma göre değişmektedir. Vize başvuruları için hazırlık sürecinin bir ay önceden başlatılması makul olacaktır. Başvuru hazırlık sürecinde İsviçre Konsolosluğu’ndan randevu almak gerekmektedir. Vize başvurusu yaparken İsviçre’nin ve Türkiye’nin resmi tatilleri göz önünde bulundurulmalı ve ülkeye gerçekleştirilecek seyahatten en az bir ay önce yapılması gereken başvuru, bu tatillere göre hesaplanmalıdır. 

Schengen vizesine ilk defa başvuru yapacak olanların parmak izi vermeleri gerekmektedir. Bu işlem için yetkili firmamız sizin adınıza randevu alacak ve ekibimizden bir kişi randevu günü size eşlik etmek üzere orada bulunacaktır. Parmak iziniz beş yıl süresince geçerli olacaktır. Sonraki süreçte gerçekleşecek başvurularınızda ise gerekli işlemler yetkili firmamız aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir.

İsviçre vize başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi için talep edilen evrakların doğru ve eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Oldukça ayrıntılı ve karmaşık olan bu belgeleri doğru şekilde hazır edebilmek yorucu ve stresli bir süreçtir. Hem bu stresten kurtularak zamandan kazanmak hem de vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasının önünü açmak için tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamızdan destek alabilirsiniz! Vize başvuru sürecinizin yanı sıra ucuz uçak bileti, uygun konaklama imkânları, seyahat sigortası gibi önemli ihtiyaçlarınızda da sizlere yardımcı olan firmamızdan danışmanlık desteği almak için Ankara ve İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. İsviçre vize başvuru işlemlerinizi hemen başlatmak için arayın!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.