BLOG

İtalya Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İtalya Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Gotik mimarisi, kendine hayran bırakan katedralleri, özgün ve romantik sokakları ile İtalya, bugün bir çok turistin uğrak yerlerinden biridir. Ancak ülke sadece turistik amaçlı ziyaret edilen bir ülke değildir. Köklü dil okulları ve üniversiteleri ile İtalya, bugün özellikle Türkiye'den bir çok öğrenciyi bünyesinde barındırmaktadır. Eğer herhangi bir eğitim için burayı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, ziyaretinizden önce İtalya eğitim vizesine başvuruda bulunmanız çok önemlidir.

İtalya Eğitim Vizesi Hakkında

Hem dil öğrenmek hem de dünyanın tarihi ve turistik açıdan en önemli ülkelerinden birini yakından keşfetmek isterseniz İtalya sizin için çok iyi bir tercih olacaktır. İtalya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmek için öncelikle Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Schengen bölgesine dahil olsa da diğer ülkeler gibi İtalya’nın da kendi vize başvuru koşulları ve prosedürü vardır. İtalya’da bir dil okulunda 90 günü aşan süreyle eğitim almak için başvurmanız gereken vize türü D tipi eğitim vizesidir. Bu vizelerde kısa süreli ticari ve turistik vizelerden daha kapsamlı ver karmaşık bir prosedür işletilmektedir. Başvurular doğrudan İtalyan Konsolosluğu’na değil konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize merkezi aracılığıyla yapılmaktadır.

Süreç Nasıl İşlemektedir?

İtalya eğitim vizesine başvurabilmek için öncelikle İtalya’da kayıt yaptırdığınız okuldan alacağınız kayıt belgesine ihtiyaç duyacaksınız. İtalya makamları bu kayıt belgesinin fotokopisini de kabul etmektedir. Yine ilgili kurumdan alacağınız davetiye, konsolosluk tarafından incelemeye tabi tutulacaktır. İtalya eğitim vizesi başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılmaz, aracı kurum üzerinden gerçekleştirilir. İnceleme işlemleri üç hafta kadar sürebilir. İtalya eğitim vizesi alırken dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri de motivasyon mektubudur. İtalya’ya gidiş amacınızı, ne kadar kalacağınızı, İtalya’da geçireceğiniz sürede nelerle meşgul olacağınızı açık ve net bir dille anlatmanız gerekecektir.

Hangi Dil Okulunu Seçmeliyim?

İtalya'da bir çok dil okulu bulunmaktadır. Bunlardan en prestijli ve en ünlü olanı Scuola Leonardo da Vinci'dir. Kurum, 1977 yılında İtalya’da İtalyan Dil ve Kültür Merkezi olarak kurulmuştur. Kurulduğu günden beri, dil eğitimini kültürle harmanlamak okulun temel konsepti ve ayırt edici özelliğidir. Bu nedenle, Scuola Leonardo da Vinci’de İtalyanca eğitimi, teorik dersler (sanat tarihi, İtalyan mutfağı, İtalyan sineması) ve pratik dersler (örgü, çömlekçilik, dericilik, mücevherat) ile yoğun şekilde desteklenmektedir. SLV, 1984’te Accademia Italiana di Lingua (AİL) adlı, yabancı dil olarak İtalyanca öğretimi alanında faaliyet gösteren okullar, kurumlar ve uzmanların yer aldığı akademinin kuruluşuna da katkıda bulunmuştur. İtalya içinden ve dışından 14.000’den fazla kişi AIL sınavlarına katılmıştır.

Vize başvurusunda bulunmak ve dil okulları hakkında detaylı bilgi edinmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.