BLOG

İtalya Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İtalya Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

İtalyanca'nın ev sahibi ülkesi İtalya; Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biridir. Gotik kültürü, görkemli mimari yapıları, eşsiz sokakları ile ülke, bir çok gezginin de uğrak noktasıdır. Ülkenin eğitim seviyesi Avrupa standartlarında olup, ülkemizden de bir çok öğrenciyi bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle dil eğitimi ve üniversite eğitimi için tercih edilen ülkeye, eğitim amaçlı ziyaret etmeden önce İtalya eğitim vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Peki bu vize nasıl alınır? Nereye başvuruda bulunmak gereklidir? Bu yazımızda sizler için bu ve benzeri soruların cevaplarını bir araya getirdik.

İtalya Eğitim Vizesi

İtalya eğitim vizesi; üniversite eğitimi, yüksek lisans, uzun süreli dil kursu vb. kapsamında İtalya’da uzun süreyle konaklayacak kişilerin alması gereken bir vize türü olup D tipi vize kategorisindedir. D tipi olması nedeniyle turistik ve ticari vizelerden ayrı ve daha karmaşık bir prosedüre tabidir. İtalya eğitim vizesine başvurabilmek için öncelikle İtalya’da kayıt yaptırdığınız okuldan alacağınız kayıt belgesine ihtiyaç duyacaksınız. İtalya makamları bu kayıt belgesinin fotokopisini de kabul etmektedir. Yine ilgili kurumdan alacağınız davetiye, konsolosluk tarafından incelemeye tabi tutulacaktır. İtalya eğitim vizesi başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılmaz, aracı kurum üzerinden gerçekleştirilir. İnceleme işlemleri üç hafta kadar sürebilir. Başvurular bizzat konsolosluğa yapıldığı gibi yetkili kurumlar aracılığı ile de yapılmaktadır. Konsolosluklar artık maddi ve manevi kayıpların önüne geçebilmek adına profesyonel bir yardım almanın önemini vurgulamaktadır.

Divulgazione Lingua Italiana İle İtalyanca'yı Profesyonel Bir Ekip İle Öğrenin

Ülkede bir çok yabancı dil kursu bulunmaktadır ve bu kurslar son derece profesyonel bir şekilde ders vermektedir. Bu okullardan ilki ve en prestijlisi Divulgazione Lingua Italiana'dır. 1974 yılında kurulan ve İtalyan Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak yetkilendirilen Dilit (Divulgazione Lingua Italiana), İtalya'da bir yabancı dil olarak İtalyanca öğreten ilk dil okullarından biridir ve bugün İtalya’daki en prestijli yabancı dil okullarından biri olarak kabul görmektedir. DILIT, 50’den fazla ülkede 150’ye yakın kursun dahil olduğu bir ağa sahip olan International House’ın üyesidir. Aynı zamanda, bir başka saygın kurum olan Uluslararası Dil Merkezi’nin de üyesidir. DILIT tarafından sağlanan eğitim ve hizmetlerin kalitesi, EAQUALS (Avrupa Dil Eğitimi Kalite Denetleme Konseyi) üyeliği ile garanti altındadır.

İtalya'ya eğitim amaçlı gitmek, vize almak ve dil okulları hakkında detaylı bilgi edinmek için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.