BLOG

İtalya Eğitim Vizesi Nedir?

A -A +
İtalya Eğitim Vizesi Nedir?

Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biri olan İtalya, özellikle öğrencilerin uğrak yerlerinden biridir. İtalya hem eğitimi, hem dillere destan sokakları, hem de kültürümüze olan yakınlığı ile dikkat çeken bir ülkedir.  İtalya’da isterseniz İtalyanca eğitimi isterseniz diğer yabancı dillerde eğitim alabileceğiniz pek çok okul mevcuttur. Ayrıca üniversiteleri oldukça saygın ve köklü kurumlardır. Schengen bölgesine dahil olsa da diğer ülkeler gibi İtalya’nın da kendi vize başvuru koşulları ve prosedürü vardır. İtalya’da bir dil okulunda 90 günü aşan süreyle eğitim almak için başvurmanız gereken vize türü D tipi eğitim vizesidir. Bu vizelerde kısa süreli ticari ve turistik vizelerden daha kapsamlı ver karmaşık bir prosedür işletilmektedir. Başvurular doğrudan İtalyan Konsolosluğu’na değil konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize merkezi aracılığıyla yapılmaktadır.

İtalya eğitim vizesine başvururken sizden eğitim alacağınız okul tarafından verilen kayıt belgesi, aynı kurumdan alacağınız davetiye mektubu, motivasyon mektubu, banka dökümleri gibi pek çok belge talep edilir. Motivasyon mektubunda İtalya’ya ne amaçla gittiğinizi, orada geçireceğiniz zamanı nasıl değerlendireceğinizi, ne kadar kalacağınızı ayrıntılarıyla açıklayıcı ve net bir şekilde ifade etmeniz beklenir. Vize başvurusunda bir diğer önemli konu İtalya’da kaldığınız süre zarfında eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlayan banka dökümleri, maaş bordrosu, vs. gibi evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasıdır.

İtalya Okulları Hakkında

İtalya'da özellikle İşletme alanında master yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği okullardan biri olan MIP Milano Politeknik Üniversitesi; Milano Teknik Üniversitesi ve 15 özel kurumun bir araya gelerek yaptığı bir konsorsiyumdur. Avrupa’nın en prestijli  İşletme okullarından biri olan kurum, 30 yılı aşkın bir süredir sunduğu master programları ile öğrencilerine kalifiye bir eğitim olanağı sunmaktadır. Üniversite 2014 yılından itibaren, UniCON (Uluslararası Yönetici Eğitim Konsorsiyumu), PRME (Sorumlu Yönetim Eğitimi İlkeleri) ve Cladea (Latin Amerika Yönetim Okulları Konseyi) üyesidir. Ayrıca MIP; EFMD'nin (Avrupa Yönetim Geliştirme Vakfı) kurumsal üyesidir. Ayrıca MIP, ASFOR (İtalyan Kurumsal Yönetim Eğitim Derneği) üyesi olup MBA ve Executive MBA programları aynı dernek tarafından akredite edilmiştir.

İtalya eğitim vizesi hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.