BLOG

İtalya Schengen Vizesi Nereden Alınır?

A -A +
İtalya Schengen Vizesi Nereden Alınır?

Resmi adıyla İtalyan Cumhuriyeti, UNESCO Dünya Mirası listesinde en fazla alana sahip, doğal güzellikleri, tarihi mirası ve kültürel değerleri ile eşsiz bir ülkedir. Avrupa Birliği üyesi olan İtalya, NATO, G7 gibi örgütlerin kurucu üyeliğini yapmış, köklü ve güçlü bir ülkedir. 

Turizmin önemli gelir kaynaklarından birini oluşturduğu İtalya, dünyada en çok ziyaret edilen ülkelerden biridir. İtalya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından hizmet, siyasi ve diplomatik pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadırlar. Umama mahsus pasaport sahiplerinin ise seyahat amaçları doğrultusunda uygun kategoriden vize başvurusu yapmaları zorunludur. 

Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan ve bu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesine turistik, ticari, aile birleşimi, aile ziyareti, eğitim gibi amaçlarla seyahat edebilmek için konsolosluk, büyükelçilik ve yetkilendirilmiş vize şirketlerinden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ancak kısa süreli İtalya vize başvuruları konsolosluğa doğrudan yapılamamaktadır. Kısa süreli vizeleriniz için yetkilendirilmiş vize şirketleri veya seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru yapmalısınız. Elbette uzun süreli vize işlemleriniz içinde bu alanda prosedürlere hakim ve deneyimli danışmanlardan profesyonel destek almanızda fayda vardır. 

Schengen kısa süreli vizeye ilk kez başvuracak kişilerin ilk başvurularında genellikle 1 haftalık vize alabildiklerini ve daha sonraki başvurularında kademeli olarak en fazla 90 güne kadar çıkartıldığını akıllarında bulundurmalarında fayda vardır. Uzun süreli vizeler ise en az 90 günlük olarak verilmektedir. Yine ilk kez başvuru yapacak kişilerin konsolosluklara giderek parmak izi taramasına katılmaları gerekmektedir.

Gerekli evrak listesi İtalya’ya seyahat amacınıza, mesleğinize, yaşınıza ve ne kadar süre kalacağınıza göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle gerekli evrak listesi hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ancak standart olarak her kategori için hazırlamanız gereken bazı evraklar vardır. Bunlar: 10 yıldan eski ve yıpranmış olmayan pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunması, 2 adet biometrik fotoğraf, vize başvuru formu, kimlik bilgileri, banka hesap ve varlık dökümü, seyahat ve konaklama rezervasyon bilgilerinizi gösterir belge ve seyahat sağlık sigortasıdır. 

Daha detaylı bilgi almak ve İtalya Schengen vize başvurusunda bulunmak için Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerini ziyaret edebilirsiniz. Her biri alanında uzman ve deneyimli danışman kadromuz ile yüz yüze görüşebilir, onlardan gerekli olan tüm bilgileri alabilir, süreci sizin adınıza yürütmelerini ve seyahat, konaklama ve sigorta konularında da ücretsiz danışmanlık yapmalarını talep edebilirsiniz. Dilerseniz öncesinde telefon veya canlı destek hattı aracılığıyla da bilgi edinebilirsiniz. En hızlı ve sorunsuz şekilde vize alabilmek için vakit kaybetmeyin, Re-Vize’ye gelin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.