BLOG

İtalya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
İtalya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği’ne (EFTA) üye olan ülkeler arasında 1995 yılında imzalanan Schengen Anlaşması uyarınca anlaşmaya taraf olan ülkeler, Schengen Bölgesi dışında kalan ülkelere karşı sınır geçişleri için ortak kurallar uygulayan bir bölge oluşturmuştur. Bu bölge Batı Avrupa’dan Baltık bölgesine ve Orta Avrupa’ya uzanan bir alan içerisinde 26 ülkeyi kapsamaktadır. 

Schengen Vizesi Neyi Temsil Ediyor?

Bu metne konu olan İtalya da bir Schengen ülkesi. İtalya vizesi de Schengen imtiyazlarına sahip bir vize olarak kabul görmektedir. Yani turistik, ticari vb. nedenlerle kısa süreliğine İtalya’ya gitmek isteyenler İtalya Schengen vizesine başvuru yapmaktadır. Her ülkenin Schengen vizesi kriter ve prosedürleri bu ülkelerin vize politikaları ve başvuran kişilerin durumlarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu vizeler, tüm Schengen ülkelerinde, 180 günlük bir zaman dilimi içinde, 90 günlük konaklama ve serbest dolaşım hakkını temsil eder. İtalya Schengen vizesi sahibi kişiler seyahatlerini İtalya’dan başlatmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmektedirler. 

İtalya Vize İşlemleri

İtalya’ya resmi, turistik, ticari, eğitim, tedavi, ziyaret gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen kişiler, ikamet adreslerine göre Türkiye’de bulunan İtalya başkonsolosluklarına başvuru yapmalıdırlar. Seyahatinizin niteliği gerekli olacak olan evraklar konusunda belirleyici olacaktır; bunun yanı sıra gelir durumunuz, vergi mükellefiyetiniz de sizden farklı evraklar istenmesine neden olacaktır. Bu evraklar konsolosluk yetkililerine eksiksiz olarak teslim edilmelidir. Aksi takdirde vize başvurunuz iptal edilecektir, o yüzden azami derecede dikkatli olmak lazım.

Diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi öncelikle ziyaret süreniz içerisinde yeme, barınma vb. ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek olduğunuzu ibraz etmeniz gerekmektedir. Uçak, otel rezervasyonlarınız da vize başvurusundan önce yapılmış olmalı ve evrak listesinde yer almalıdır. Seyahat süreniz bittikten sonra Türkiye’ye döneceğinizin kesinliğini belirtmelisiniz. Konsolosluğa teslim edeceğiniz belgelerdeki bilgiler birbirlerini tamamlamalı, çelişki barındırmamalıdır.

Kimlik Sahteciliğine Dikkat

Kimlik sahteciliğine karşı bu ülkede de “Biyometri işlemi” denilen parmak izi tarama işlemi uygulanmaktadır. Fiziksel olarak parmak izi taraması uygulamasından geçemeyecek olan kişilerin bu durumların doktor tarafından belgelemeleri gerekmektedir. 12 yaşın altındaki çocuklardan da parmak izi alınmaz. Fakat bu muafiyet şartlarını karşılamıyorsanız parmağınızda kesik vs. olmadığından emin olmalısınız. Bir de eğer vize başvurunuzdan önceki son 5 yıl içerisinde bir Schengen vizesi almak için biyometri işlemine girdiyseniz yeniden parmak izinizi vermeniz gerekmez. 

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin en sevilmeyen tarafı vize başvuru süreçleridir. Bu zamanlar pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebilir. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. 

Bazı durumlarda itiraz etme ve başvurunuzu yenileme hakkınız olabilmesine karşın unutmayın ki iptal edilen vize başvuruları sonraki vize başvurularınızı olumsuz etkileyecektir. Bunun yerine profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. Bunu sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.