BLOG

İtalya Vize Başvuru Süreci Kaç Günde Tamamlanmaktadır?

A -A +
İtalya Vize Başvuru Süreci Kaç Günde Tamamlanmaktadır?

Avrupa'nın en önemli kültür-sanat, ticaret ve turistik yerlerinden biri olan İtalya, kendine has dokusu ve tarihi ile dikkat çeken bir ülkedir. Bugün pek çok kişi İtalya'ya seyahat yapmak, eğitim almak ve orada yaşamak için can atmaktadır. Ülkeye hangi amaçla gidilirse gidilsin, gitmeden önce İtalya vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir zira ülke T.C. vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ülke aynı zamanda Schengen bölgesine ait bir ülke olduğu için de vize öncesi Schengen vizesi başvuru yapılması gerekmektedir.

İtalya Vize Başvurusu Nasıl Gerçekleşir?

İtalya vizesi başvurusu söz konusu olduğunda aklınızda bulundurmanız gereken birkaç önemli noktadan bahsetmek faydalı olacaktır diyebiliriz. Ülke, diğer Schengen ülkelerinden farklı olarak seyahatinizin  satın alındığını görmek isteyebilir. Örneğin konaklama yapacağınız yerleri belirtmeniz faydalı olacaktır. Dolayısıyla vize başvurusundan önce bu işlemleri yapmanız vize süreciniz için yararınıza olacaktır. İkinci olarak, banka hesap dökümlerini 3 aylık bir dönem için talep eden diğer pek çok ülkenin aksine, İtalya Konsolosluğu 6 aylık hesap dökümü talep etmektedir. Ayrıca bu belgeleri banka imza sirküleriyle birlikte istemektedir. Ayrıca, SGK hizmet dökümü, emeklilik belgesi gibi bazı belgelerin mutlaka barkodlu olarak teslim edilmesi son derece mühim bir konudur.

İtalya'ya pek çok şekilde seyahat etmek mümkündür. Dolayısıyla seyahat tipinize göre bir vize türü almanız gerekecektir. Örneğin eğer eğitim almaya gidiyorsanız öğrenci vizesi almalısınız. Ya da bir Türk vatandaşı olarak İtalyan vatandaşı biri ile evliliğinizi gerçekleştirmeniz gerekiyorsa bu durumda başvuracağınız vize türü ise İtalya aile birleşimi vizesidir. Eğer akraba veya arkadaş ziyareti yapıyorsanız burada başvuracağınız vize türü ise İtalya arkadaş ve akraba ziyareti vizesidir.

İtalya Vizem Kaç Günde Çıkar?

Vizenizin çıkış süresi yapacağınız seyahatin türüne göre değişecektir. Fakat genel olarak bu vize türü özellikle profesyonel bir yardım ile hızlı bir şekilde çıkmaktadır. Eğer  belgelerinizi eksiksiz tamamlamışsanız ortalama 15 ile 30 iş günü arasında İtalya vizesi almanız oldukça mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli kıstas, seyahat tipinize göre sizden istenen belgelerin doğru bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulmasıdır.

Re-vize'nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, alanında kendini oldukça geliştirmiş uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve yardım alabilirsiniz. Sizi maddi ve manevi her türlü yükümlülükten koruyacak profesyonel bir yardım vizenizin en kısa sürede çıkmasına olanak tanıyacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.