BLOG

İtalya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

A -A +
İtalya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Avrupa Birliği ve NATO’nun kurucu ve önde gelen ülkelerinden olan İtalya, kültürel mirası, tarihi değerleri ile dünyada en fazla UNESCO Dünya Mirası koruma alanına sahip ülkedir. Bu vesileyle çok sayıda turist ağırlamaktadır. 

Yaklaşık 61 milyonluk nüfusa sahip İtalya’nın başkenti Roma ve resmi dili İtalyancadır. 1871 yılında ulusal birliğini tesis edip bağımsızlığını ilan eden İtalya, üniter bir devlet olup Cumhuriyet sistemi ile yönetilmektedir. 

Ülkenin kuzey ve güney bölgelerinde dilsel ve kültürel farklılıklar söz konusudur. Son yıllarda çok kültürlü bir yapı kazanmaya başlayan İtalya’nın özellikle güney bölgesinde misafirperverlik özellikle hissedilmektedir. Karasal iklim, Akdeniz iklimi ve yarı Tropikal iklimlerin yaşandığı ülkede her mevsim yapılabilecek güzel aktiviteler bulunabilir. Örneğin yaz aylarında düzenlenen Puccini Festivali (Lucca şehrinde), Rossini Festivali (Pesaro şehrinde) ve bahar aylarında düzenlenen Verdi Festivali (Parma’da) dünya çapında ses getiren opera festivalleridir. Venedik’te düzenlenen ve pek çok etkinliği içerisinde barındıran Venedik Bienali ise Haziran ayında başlayıp Kasım ayına kadar devam etmektedir. 

Schengen ülkelerinden biri olan İtalya’ya seyahat etmek isterseniz diğer Avrupa ülkelerinde de geçerli olan bir vize prosedürüne tabi tutulursunuz. Resmi pasaport sahiplerinin 90 güne kadar vizesiz konaklama hakkı bulunan ülkeye girmek isteyen bordo pasaport sahiplerinin vize almaları gerekmektedir. Başvurmanız gereken vize türünü seyahat amacınız, mesleğiniz, ne kadar kalacağınız gibi unsurlar belirlemektedir. 

Karmaşık ve sürekli değişiklik gösteren vize prosedürlerini takip etmekte zorlanabileceğiniz, eksik veya yanlış evrakla başvuru yapmanızın size maddi ve manevi kayıplar yaşatması gibi ihtimaller göz önüne alındığında, konsoloslukların tavsiyesi de vize başvurusu için profesyonel bir destek almanız yönündedir. Bireysel olarak İstanbul’daki İtalya Başkonsolosluğu veya Ankara’da bulunan İtalya Büyükelçiliği’nden başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca IDATA üzerinden online başvuruda da bulunabilirsiniz. Ancak prosedürleri atlamadığınızdan, doğru evrakları eksiksiz şekilde doldurduğunuzdan, doğru kategoride başvuru yaptığınızdan emin olarak riskinizi minimuma düşürmeyi hedefleyen Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın deneyimli ve uzman danışmanları süreci sizin adınıza yürütürler. Uzun lafın kısası, İtalya seyahatinizde vize işlemleriniz için tecrübeli ekibimize güvenebilir, vize işlemleriniz sorunsuz ilerlerken siz sadece seyahatinize odaklanabilirsiniz. Ayrıca, uzman danışmanlarımız ucuz uçak bileti, seyahat sağlık sigortası, konaklama gibi konularda da turizm markamız ElmaTur desteğiyle ücretsiz danışmanlık sağlarlar. 

Sorunsuz İtalya vizesi almak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçebilir, Ankara ve İzmir’deki ofislerimizi ziyaret ederek ekibimizle yüz yüze görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.