BLOG

İtalya Vize Türleri Ve Süreci

A -A +
İtalya Vize Türleri Ve Süreci

Avrupa'nın en keyifli ülkelerinden biri olan İtalya, kendine has katedralleri, doğası, sokakları ve romantik şehirleriyle bugün bir çok kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Ülke bir Schengen ülkesi olduğu için Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişen vize türleri ile İtalya'yı seyahat edebilirsiniz. Peki bu vize türleri hangileridir?

İtalya Turistik Öğrenci Vizesi

İtalya eğitim ve turistik olanakları nedeniyle öğrenciler arasında çok popüler bir destinasyon olup her yıl pek çok öğrenci tatil veya eğitim vizesi kapsamında bulunmayan kısa süreli kurslara katılmak gibi nedenlerle İtalya’yı ziyaret etmektedir. İtalya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen öğrenciler, İtalya’dan Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Öğrenciler, eğitim görmeleri nedeniyle çalışma hayatında aktif yer almadıkları için çoğu zaman seyahatlerinin masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermeleri beklenir.

İtalya Aile Birleşimi Vizesi

İtalya’da ikamet eden biriyle evlilik yapanlar, evlilik vizesi olarak da bilinen aile birleşimi vizesine başvurabilirler. Aile birleşimi vizesi oturma hakkı tanıyan uzun süreli bir vize türü olduğu için (D tipi vize kategorisindedir) diğer vize türlerine nazaran daha karmaşık prosedürlere tabidir. Başvurunun sonuçlanması da yine bu prosedürlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. İtalya aile birleşimi vizesi başvurusu, Türkiye’deki İtalyan konsolosluklarından yapılmaktadır. Bunun için öncelikle İtalya’daki eşin bir davet dilekçesi yazması ve ilgili İtalyan makamından evlilik bildirim onayının alınması gerekecektir. Evlilik bildirim formu başvuru süreci açısından çok önemli olup İtalya’da ikamet eden eş tarafından ibraz edilmelidir. Bu formun onaylanması birkaç ay sürebilmektedir. İlgili onay geldikten sonra konsolosluğa müracaat edilir ve süreç genellikle iki hafta içinde sonuçlanır.

İtalya Eğitim Vizesi

İtalya eğitim vizesi, üniversite eğitimi, yüksek lisans, uzun süreli dil kursu vb. kapsamında İtalya’da uzun süreyle konaklayacak kişilerin alması gereken bir vize türü olup D tipi vize kategorisindedir. D tipi olması nedeniyle turistik ve ticari vizelerden ayrı ve daha karmaşık bir prosedüre tabidir. İtalya eğitim vizesine başvurabilmek için öncelikle İtalya’da kayıt yaptırdığınız okuldan alacağınız kayıt belgesine ihtiyaç duyacaksınız. İtalya makamları bu kayıt belgesinin fotokopisini de kabul etmektedir. Yine ilgili kurumdan alacağınız davetiye, konsolosluk tarafından incelemeye tabi tutulacaktır. İtalya eğitim vizesi başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılmaz, aracı kurum üzerinden gerçekleştirilir. İnceleme işlemleri üç hafta kadar sürebilir. İtalya eğitim vizesi alırken dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri de motivasyon mektubudur. İtalya’ya gidiş amacınızı, ne kadar kalacağınızı, İtalya’da geçireceğiniz sürede nelerle meşgul olacağınızı açık ve net bir dille anlatmanız gerekecektir.

İtalya'ya gitmek ve vize başvurusunda bulunmak için profesyonel bir yardım almanız maddi ve manevi kayıplarınızın da önüne geçmesine olanak sağlayacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.