BLOG

İtalya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

A -A +
İtalya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gotik mimarinin hüküm sürdüğü sokakları ile herkesi kendine hayran bırakan İtalya, bugün pek çok turistin uğrak yerlerinden biri olmuştur. Kendine has güzellikleri ile adeta cennetten bir köşe sayılan ülke, Avrupa'nın en gözde ülkelerinden biridir. Ülkemizden de pek çok kişinin hem eğitim, hem iş seyahati hem de turistik amaçla ziyaret ettiği bir ülke olan İtalya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğundan dolayı, buraya gitmeden önce İtalya vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. İtalya vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenleri bu yazımızda sizler için derledik.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, ülkeyi ziyaret etmek için başvuracağınız vize türü seyahat tipiniz ve çalışma durumunuz ile doğru orantılı olmalıdır. Eğer eğitim amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmek istiyorsanız İtalya eğitim vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Ya da bir işverenseniz ve burayı turistik amaçlı ziyaret etmek istiyorsanız, İtalya turistik çalışan vizesi kategorisine başvuruda bulunmanız oldukça önemlidir. Ülke ayrıca Schengen bölgesine tabi olan bir ülke olduğundan dolayı, her türlü başvurudan önce İtalya Schengen vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Schengen vizesi 26 ülkede serbest dolaşım izni sağlayan kapsamlı bir vize olduğu için pek çok prosedür uygulanmakta ve başvurular detaylı incelenmektedir.

Ne Tür Evraklar Hazırlanmalıdır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, vize başvurunuz seyahat tipinize göre değişkenlik göstereceğinden dolayı sizden istenen evraklar da buna göre değişecektir. Örneğin; İtalya’da bir iş buldunuz ve çalışma izni almak istiyorsunuz, hazırlamanız gereken evrakların arasında; iş sözleşmeniz ve sözleşmeyi yaptığınız firma tarafından resmi bir davet mektubu, ayrıca mesleki yeterlilik durumunuzu kanıtlayan diploma/sertifika, tecrübenizi belirten bir referans dosyası, mesleki belgeleriniz, ilk kez başvuruyorsanız parmak iziniz, seyahat sürenizden sonraki 6 ay daha geçerli olan pasaportunuz bulunmaktadır.

Vize süreçleri bir takım titiz detaylar ve prosedürler içermektedir. İstenilen evraklar doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa verilmelidir. Eğer belgeler yanlış ve hatalı bir şekilde düzenlenirse red cevabı almanız mümkündür. Bu tarz durumların önüne geçmek için profesyonel bir yardım almak son derece önemli bir durumdur. Herhangi bir sıkıntı yaşamamak ve maddi-manevi kayıpların önüne geçmek adına profesyonel bir danışmanlık şirketinden İtalya vizenizi hem daha kolay hem de daha hızlı alabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.