BLOG

İtalya Vizesi İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

A -A +
İtalya Vizesi İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

İtalya, Schengen ülkelerinden biridir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahipleri Schengen ülkelerine yapacakları 90 günlük konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf iken Umuma (bordo) mahsus pasaport sahipleri İtalya seyahatlerinde vize rejimine tabi tutulurlar. 

Avrupa’nın hemen her ülkesini kapsayan Schengen vizesine İtalya’dan giriş yapacağınızı belirterek başvurduğunuz takdirde vize işlemlerinizi İtalya konsolosluğundan, yetkili başvuru merkezleri üzerinden ve yetkilendirilmiş vize danışmanlık firmaları aracılığıyla yapabilirsiniz. Schengen vizesi 26 ülkede serbest dolaşım izni sağlayan kapsamlı bir vize olduğu için pek çok prosedür uygulanmakta ve başvurular detaylı incelenmektedir. 

Karmaşık prosedürler ve vize takibinin yanı sıra doğru evrakları eksiksiz hazırlamak bireysel başvuruda biraz zorlayıcı olabilmektedir. Dolayısıyla profesyonel bir şirketle çalışmanız sorunsuz Schengen vizesi almanız için önemlidir. Yetkili vize şirketlerinden biri olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın danışman kadrosu her biri profesyonel ve alanlarında uzman, deneyim sahibi, güler yüzlü kişilerden oluşur. Vize sürecinde ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri size sağlayacak, süreci sizin adınıza yürütecek, her adımda yanınızda olacaklardır.

İtalya için alacağınız Schengen vizesinin çeşitli kategorileri vardır. Seyahat amacınız ve mesleğinize göre değişen bu kategoriler doğrultusunda hazırlamanız gereken evraklar da değişiklik göstermektedir. 

Örneğin; İtalya’da bir iş buldunuz ve çalışma izni almak istiyorsunuz, hazırlamanız gereken evrakların arasında; iş sözleşmeniz ve sözleşmeyi yaptığınız firma tarafından resmi bir davet mektubu, ayrıca mesleki yeterlilik durumunuzu kanıtlayan diploma/sertifika, tecrübenizi belirten bir referans dosyası, mesleki belgeleriniz, ilk kez başvuruyorsanız parmak iziniz, seyahat sürenizden sonraki 6 ay daha geçerli olan pasaportunuz bulunmaktadır. 

Özel bir kurumda çalışıyor ve turistik vizeye başvuracaksanız hazırlamanız gereken evraklar arasında ise şunlar yer alır: Öncelikle her kategoride olduğu gibi Schengen vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir, seyahatinizin bitiminden sonra 3 ay geçerli olan pasaportunuz, ilk kez başvuruyorsanız süreç boyunca yanınızda olan danışmanımız ile birlikte konsolosluktan vereceğiniz parmak izi haricinde, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, şahsi banka dökümü, son 4 aylık maaş bordrosu, işe giriş ve işyerinden alacağınız izin belgeniz, SGK dökümünüz ve işyerinizin ticaret gazetesi kaydı, oda sicil kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, şahsi vize talebi dilekçesi şeklindedir. 

Evraklarınızın eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması sürecin hızlı ilerlemesi ve olumlu sonuçlanması için çok önemlidir. Re-Vize’nin profesyonel desteği ile maddi ve manevi kayıp yaşamadan sorunsuz İtalya vizesi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İzmir ve Ankara’daki ofislerimizde danışmanlarımızla birebir görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.