BLOG

İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

A -A +
İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avrupa seyahati yapmak isteyen sayısız insanın en çok peşinde olduğu vizelerden birisi de İtalya vizesidir. İtalya’nın estetik ve kültürel arka planı çok sayıda turistin bu güzel ülkeyi seyahat etmek istemesine yol açmaktadır. Roma, Napoli, Milano ve Bologna gibi son derece ünlü şehirlere sahip olan İtalya’nın güzelliği dünyadaki herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda Da Vinci, Michelangelo, Machiavelli ve Dante gibi dehaları yetiştirmiş olan İtalya genel kültür açısından da leziz bir ziyaret etme şansı sunar. “İtalya vizesi kaç günde çıkar?” sorusuna geçmeden önce, vizenin alım şeklinden biraz bahsedelim.

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

İtalya, AB’nin Schengen Protokolü’ne dahil olan bir ülkedir. İtalya’ya vize almak ülkenin Türkiye ile uzun zamandır var olan iyi ilişkileri açısından baktığımızda hiç de zor değildir. İtalya vizesi almak konusunda yerine getirilmesi gereken en önemli prosedür vize başvurusu belgelerinin titizlikle ve profesyonelce hazırlanmasıdır. Başvuru belgeleri eksiksiz hazırlandığı takdirde vize başvurunuz kolaylıkla onaylanacaktır

İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vizenin çıkış süresi yapacağınız seyahatin türüne ve süresine göre değişecektir. Mesela, kısa zamanlı bir iş seyahatinizin vizesi belgeler hatasız bir şekilde konsolosluğa teslim edildiği takdirde hızlı bir şekilde çıkar. Ancak çok daha zor süreçler gerektiren eğitim vizesi, aile birleşimi vizesi gibi vizelerin çıkması doğal olarak daha uzun sürer. Eğer ki belgelerinizi eksiksiz tamamlamışsanız ortalama 15 ila 30 iş günü arasında İtalya vizesi edinmeniz mümkündür.

İtalya Vizesi Alma Süreci Nasıl Hızlandırılır?

İtalya vizesi almak zaman zaman gereğinden fazla uzayabilir. Yine de bu vizeyi alma sürenizi kısaltmanın püf noktaları yok değildir. Mesela, İtalya’da yaşayan bir akrabanız varsa bir İtalya vizesini almak sizin için çok daha kolay olacaktır. Bu durumda yapmanız gereken tek şey söz konusu akrabanızın size resmi bir davetiye iletmesini sağlamaktır. Ayrıca İtalya’ya bir iş gezisi için gidiyorsanız orada görüşeceğiniz kurumun size bir davetiye göndermesi gerekmektedir. Daha önceden bir Schengen ülkesinde bulunmuşsanız da İtalya vizesi alma süreniz gözle görülür bir şekilde kısalacaktır. Bunun nedeni de İtalya’nın Schengen Protokolü’ne dahil bir ülke olmasıdır. Eğer vize geçmişinizde İtalya vizesi mevcutsa yine İtalya vizesi alma süreciniz çok daha kısalacaktır. Tüm bunların yanında elbette profesyonel bir yardım almak da vize sürenizi kısaltacak ve daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşecektir.

İtalya Vizesi Alırken Profesyonel Yardım Neden Önemlidir?

Sayısız konsolosluk, yapılan vize başvurularında profesyonel yardım alınması gerektiğini belirtmektedir. Bu durumun en önemli sebebi ise normal şartlarda hayli vakit alabilecek bir vize başvurusunun yükünün profesyonel yardım sayesinde gözle görülür bir şekilde azalmasıdır. Ayrıca profesyonel yardım size zamandan da kazandıracak bir uygulamadır.

Re-vize ailesi olarak tüm vize işlemlerinizde profesyonel destek vermekteyiz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, İtalya vizenizi en doğru ve en kısa şekilde alabilme şansına erişebilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.