BLOG

İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

A -A +
İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?
Hem Avrupa’nın hem de dünyanın en önemli turistik destinasyonlarından biri olan İtalya, her yıl ortalama 46 milyon civarında ziyaretçi ağırlar. Ülkemizden de gerek turistik gerek akademik ziyaretler gibi nedenlerle İtalya’ya giden Türk vatandaşların sayısı bir hayli yüksektir.
 
İtalya Devleti’ne seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları, ülkeye giriş yapmak için İtalya Konsolosluğu’na İtalya vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Schengen bölgesinde bulunan İtalya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. (Gri, Yeşil, Siyah pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz, örneğin bu resmi pasaport sahipleri 90 günü geçmeyen seyahatlerinde İtalya’ya vizesiz giriş yapabilirler.) Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir, yani bu vizeyi alıp İtalya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Pasaportlarında çok girişli ve geçerlilik süresi devam eden bir Schengen vizesi bulunan kişiler, bu vize ile ilk Schengen ülke giriş şartını yerine getirmeleri sebebiyle, İtalya seyahatlerini de bu vize ile gerçekleştirebilirler.
 
İtalya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde 5 ila 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Unutulmaması gerekir ki vizenin çıkış süresi İtalya Konsolosluğunun yetkisi dâhilindedir. Normal şartlarda vize randevusunda mülakat talep edilmezken, İtalya Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde vize başvuru sahibini mülakata çağırabilir. Ayrıca vize çıkış süreleri ek evrak talebi, konsolosluğun yoğunluğu, tatil sebebiyle kapalı olması gibi durumlarda işlem süreleri de uzayabilmektedir.
 
İtalya vize başvurusu söz konusu olduğunda akılda bulundurmanız gereken birkaç noktadan bahsetmek faydalı olacaktır. İtalya, diğer Schengen ülkelerinden farklı olarak (pek çoğu için rezervasyon yeterli olmaktadır) seyahatinizin (konaklama hizmeti, uçak biletleri veya tur) satın alındığını görmek isteyebilir. Bu nedenle vize başvurusundan önce bu işlemleri yapmanız yararınıza olacaktır. İkinci olarak, banka hesap dökümlerini 3 aylık bir dönem için talep eden diğer pek çok ülkenin aksine, İtalya Konsolosluğu 6 aylık hesap dökümü talep etmekte, banka imza sirküleriyle birlikte istemektedir. Ayrıca, SGK hizmet dökümü, emeklilik belgesi gibi bazı belgelerin mutlaka barkotlu olarak teslim edilmesi gerekecektir.
 
İtalya’ya seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyacaktır. İtalya vize başvurunuz hakkında daha fazla bilgi almak ve işlemlerinizi gecikmeden başlatmak için bizimle irtibata geçin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.