BLOG

İtalya Vizesi Türleri Nelerdir?

A -A +
İtalya Vizesi Türleri Nelerdir?

 

 

Her yıl ortalama 46 milyon ziyaretçiyi kabul eden İtalya, dünyanın en romantik ülkelerinden biri olarak kabul görmektedir. Avrupa'nın ve hatta dünyanın en kendine has ülkelerinden biri olan İtalya; meşhur pizzaları, mimari dokusu, görkemli katedralleri ile adeta büyülü bir atmosfer sunar. İtalya'ya pek çok şekilde gitmek mümkündür. Dolayısıyla bu yazımızda "İtalya vizesi türleri nelerdir?" sorusunun cevabını irdeleyeceğiz.

Pizzaları Dillere Destan İtalya

Bir pizza gurmesi olabilirsiniz. Evet! Ya da sadece romantizm dolu dakikalar yaşamak için gondollar şehri Venedik'e gitmek istiyor olabilirsiniz. Bir gezginsiniz ve görkemli mimarisi ile İtalya'nın sokaklarında kendinizi bulabilirsiniz. Belki de İtalya vatandaşı olan birine gönlünüzü kaptırdınız ve evlenmek istiyorsunuz, kimbilir! Eğer öyleyse şimdiden kutluyor ve mutluluklar diliyoruz.

Aslında ne yazarsak yazalım, İtalya kelimelerle anlatılacak bir ülke değil. Çok daha fazlası! İtalya'nın dokusunu yerinde görmek ve keşfetmek için pek çok sebebiniz olabilir. Bu sebepleri ve hayalleri gerçeğe dönüştürmek için, elbette öncelikle amacınıza uygun bir şekilde bir İtalya vizesine başvurmanız gerekmektedir. Şimdi bunlardan kısaca bahsedelim.

İtalya Eğitim Vizesi

Tebrikler! İtalya'da bir üniversite kazandınız. Ya da dil eğitimi için gidiyor olabilirsiniz. İtalya eğitim vizesi; üniversite eğitimi, yüksek lisans, uzun süreli dil kursu gibi seçeneklerle İtalya'da konaklayacak kişilerin alması gereken bir vize türüdür. Eğitim vizesi, D tipi bir vize türü olduğundan dolayı daha ince ayrıntılar gerektiren bir süreçtir. Bu vizeye başvurmanız için öncelikle İtalya’da kayıt yaptırdığınız okuldan alacağınız kayıt belgesine ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca davetiyenizi de unutmamanız gerekir.

İtalya Transit Vize

Örneğin İtalya üzerinden aktarma yapmanız gereken bir ülkeye seyahat ediyorsunuz. Bu durumda bir adet İtalya transit vizesi almanız gerekmektedir. Eğer bu aktarmayı yaparken transit vizeniz yoksa, sınır dışı edilme ihtimaliniz fazlasıyla yüksektir. Zira bu durum yasal bir durum değildir. Transit vize, seyahatinize göre verilen bir vize türüdür diyebiliriz.

İtalya Aile Birleşimi Vizesi

Bir ömür boyu sürecek mutluluğunuzu İtalyan vatandaşı biriyle gerçekleştirmeye karar verdiniz. Yani Türk vatandaşı olan birinin, İtalyan vatandaşı olan biri ile evlilik altında birleşmesini ifade eden vize, İtalya aile birleşimi vizesidir. Aile birleşimi vizesi oturma hakkı tanımaktadır ve D tipi vize türüne girer. İtalya aile birleşimi vizesi başvurusu, Türkiye’deki İtalyan konsolosluklarından yapmanız gerekmektedir.

İtalya'ya daha pek çok vize türü ile gitmeniz mümkün. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vizeniz ile ilgili en doğru ve profesyonel yardımı alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.