BLOG

İtalya’dan Turistik Vize Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

A -A +
İtalya’dan Turistik Vize Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yılın her döneminde popülerliğini koruyan İtalya, özellikle yaz tatilinin başlamasıyla dünyanın her yerinden gelen milyonlarca turisti ağırlar. Bunda muhteşem doğal güzelliklerinin, binlerce yıla damgasını vuran tarihinin ve herkesin hayalini kurduğu Roma, Floransa, Milano, Venedik gibi rüya şehirlerinin, lezzetli mutfağının, dünya kültürüne damga vuran mimarisinin ve sanatının rolü şüphesiz büyüktür. Roma İmparatorluğu’nun merkezi, Rönesans’ın beşiği İtalya, kesinlikle görmeniz gereken bir ülke!

Günümüzde Avrupa Birliği üyesi ve Schengen Birliği’ne taraf olan İtalya’ya turistik amaçla seyahat etmek isteyen umumi (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, İtalya Konsolosluğu’na turistik vize başvurusunda bulunmalıdır. Yeşil, gri ve kırmızı pasaport sahipleri ise 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize almadan İtalya topraklarına giriş yapabilirler. Bu yazımızda, İtalya turistik vize başvurularında dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için derledik.

İtalya turistik vize başvurularında dikkat etmeniz gereken ilk nokta, çalışma durumunuza göre hazırlamanız gereken evraklardır. Turistik vize başvurularında hazırlayacağınız evraklar çalışma durumunuza göre değişir. Örneğin kamu çalışanları, özel sektör çalışanları, öğrenciler ve emeklilerden farklı belgeler talep edilir. Bu belgeler arasında pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir durumunuzu belgeleyen maaş bordrosu gibi evraklar standarttır. Ancak pasaportunuzun 10 yıldan eski olmadığına ve seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmasına özen gösteriniz. 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmemektedir. Ayrıca, vizenizin vurulabilmesi için en az iki boş sayfa bulundurması da önemlidir. Bununla birlikte, örneğin şirket sahibiyseniz şirketinizin kuruluşuyla ilgili evrakları (örn. ticaret sicil kaydı, ortaklığınızı gösteren belgeler), çalışan iseniz SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü gibi belgeleri de başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

İtalya turistik vize başvurularınızda dikkat etmeniz gereken ikinci nokta, vize başvurusu yaparken seyahat planınızın belirli olmasıdır. İtalya Konsolosluğu, bu açıdan diğer Schengen ülkelerine nazaran daha katı bir tutum göstererek uçak bileti ve konaklama rezervasyonları yerine bu hizmetlerin satın alındığını görmek isteyebilir. Bu nedenle uçak biletinizi ve konaklamanızı vize başvurunuzdan önce satın almak avantaj teşkil edecektir. 

İtalya turistik vize başvurularında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da hesabınızda yeterli birikimin bulunmasıdır. Bunun için hesabınızda minimum 3.000-4.000 TL bulunmalıdır, ayrıca orada yapacağınız harcamalar için günlük yaklaşık 40 €’ya denk gelen bir meblağ göstermek vize başvurunuzda avantaj teşkil edecektir. Ne kadar yüksek bir meblağ gösterirseniz vizenizin olumlu sonuçlanma şansı da o denli artacaktır. Ancak elbette vizenizin olumlu sonuçlanması maddi kriterlerin yanı sıra pek çok farklı kritere de bağlıdır; başka bir deyişle, hesabınızda yüksek miktarda birikim göstermek vizenizin olumlu sonuçlanacağını garantilemez. İtalya Konsolosluğu, her şeyden önce herhangi bir güvenlik riski teşkil etmeyeceğinize ve seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinize ikna olmalıdır.

İtalya turistik vize başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçebilir, dilerseniz başvurunuzu tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlık hizmetleri sunan ekibimizdeki danışmanlarımız, turistik vize başvurularınızda ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemlerinizi sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. Sorunsuz bir tatil için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.