BLOG

İtalyan Mutfağının Eşsiz Lezzetleriyle Buluşmak İster Misiniz?

A -A +
İtalyan Mutfağının Eşsiz Lezzetleriyle Buluşmak İster Misiniz?

Sıcak iklimi, lezzetli pizzaları, muhteşem mimari yapıları ile İtalya, Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biridir. Hem Akdeniz ülkesi olma özelliğiyle hem de tarih kokan sokaklarıyla pek çok turistin akın ettiği bir ülke olan İtalya, lezzetli yemekleri ile de ün salmıştır. Kendine has mutfağı ile  dikkat çeken bir yer olan bu güzel ülkeye gidip, mutfağını denemeden dönmek elbette olmaz! İtalyan mutfağının eşsiz lezzetleriyle buluşmak isterseniz, öncelikle yazımızı okumanızda fayda var.

İtalya Gezisi Hakkında

İtalya, Avrupa’nın güneyinde bulunan bir Akdeniz ülkesi olduğu için kültürümüze de yakın olan bir ülkedir. Dolayısıyla bir İtalya gezisi sırasında aslında pek de yabancılık çekmezsiniz. Sokaklarında felsefe, sanat, kültür ve daha pek çok şey bulabileceğiniz bu Avrupa ülkesinde yapabileceğiniz pek çok alternatif bulunmaktadır. Özellikle müzeleri, kiliseleri, tarihi binaları ile dikkat çeken İtalya, pek çok turiste birbirinden keyifli alternatifler sunmaktadır.

İtalya’da en çok ziyaret edilen şehirlerin başında ise Roma, Venedik, Floransa, Napoli gelmektedir. Özellikle Roma, büyülü bir tarihe ev sahipliği yaptığı için merak uyandırıcı bir şehirdir.  Roma İmparatorluğuna başkentlik yapmış bu şehir bugün Avrupa kültürünün merkezleri arasında yer almaktadır. Burasının Batı medeniyetinin kalbi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Meşhur İtalyan Lezzetleri ve Mekanlar

Harika bir şehir gezisinden sonra yapılabilecek en keyifli şeylerden biri, güzel bir mekanda İtalyan lezzetleri tadıyor olmaktır. Roma'da bulunan Cantina & Cucina'da harika bir İtalyan pizzası yiyebilir, ya da küçük İtalyan mezelerinden deneyebilirsiniz. Özellikle 4 peynirli pizzasının meşhur olduğu mekanda daha pek çok alternatif de bulabilirsiniz.

Özellikle İtalyan tatlıları ile meşhur bir yer olan Trattoria Zà Zà ise Floransa'da yer almaktadır.  İlginç ve muhteşem bir lezzet olan Cheese puddingli çikolatalı tart, mekanın en meşhur tatlılarından biri. Floransa'ya gidip buraya uğramayı sakın unutmayın.

İtalyan Yemekleri

Anlatılacak bir sürü keyifli mekan var ama hepsini bu yazımızda vermemiz mümkün değil. Eğer geziniz sırasında "ne yesem?" diye düşünüyorsanız yine de size bir kaç İtalyan yemeği alternatifi verelim. Buranın en meşhur yemekleri arasında Bottarga, Lazanya, Ribollita, Polenta, Osso Buco, Risotto, Carbonara, Mantarlı Truffles ve Focaccia bulunuyor. İmkanınız varsa hepsinden birazcık tadın deriz.

Keyifli bir gezi geçirmek ve sorunsuz bir İtalya vizesi sürecine dahil olmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyarete ederek, hızlı bir şekilde İtalya vizesi alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.