BLOG

İtalya'nın En Güzel Şehirleri: Milano

A -A +
İtalya'nın En Güzel Şehirleri: Milano

İtalya, başka bir ülkede eşi benzeri bulunmayan yemek kültürüyle tanınan bir Avrupa ülkesidir. Pizzanın anavatanı olan ve dünya üzerindeki en güzel makarnaları yiyebileceğiniz İtalya sadece mutfağıyla değil aynı zamanda Pisa Kulesi ve Kolezyum gibi yapılarıyla da her yıl milyonlarca turisti kendisini çekmeyi başaran bir ülkedir. Akdeniz’de bulunan Avrupa ülkelerinin arasında bir inci gibi parlayan İtalya aynı zamanda futbol liginin prestijiyle de uzun yıllar boyunca Avrupa gündeminde kalmış ve bu sayede futbola düşkün bir çok turistin de ilgisini çekmiştir. Son olarak yetiştirdiği modacıların da dünyadaki giyim kuşam sektörüne damga vurduğu İtalya, Dolce & Gabbana ve Gucci gibi markaları da dünyaya kazandırmasıyla tanınmaktadır.

Bu markaların çıkış noktası olan Milano, moda dendiği zaman akla gelen ilk şehirdir. Dünyanın moda başkenti olarak tanınan Milano birçok moda akademisine de ev sahipliği yapmakla beraber Gucci Müzesi gibi yapıları da içerisinde bulundurmaktadır. Gucci markasının bugüne kadarki en ikonik ürünlerinin sergilendiği ve markanın tarihçesine dair ilgi çekici bilgilerin sunulduğu Gucci Müzesi, dünya üzerindeki görülmesi gereken moda müzeleri arasında başı çekmektedir.

Galleria Vittorio Emanuele ise Milano’da görülmesi gereken bir başka önemli yapı olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Dünya üzerinde en çok fotoğraflanan iç mekanlardan birisi olmasıyla bilinen Galleria Vittorio Emanuele aynı zamanda dünyadaki en eski alışveriş merkezidir. Prada ve Louis Vuitton gibi dünyaca ünlü markaların en şık şubelerinin bulunduğu Galleria Vittorio Emanuele’de aynı zamanda son derece lüks restoranlar bulabilir ve harika bir alışverişten sonra kusursuz bir akşam yemeği yiyerek Milano’nun size sunduğu imkanlardan en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.

Galleria Vittorio Emanuele’in hemen yanında ise Milano’nun en büyük katedrali olan Duomo di Milano’yu göreceksiniz. Kubbesiyle tanınan Duomo di Milano, gotik mimarinin en göz alıcı şekliyle inşa edilmiş dini yapıların arasındadır. Son derece yüksek bir yapı olan Duomo di Milano’nun çatı manzarasını görmeden bir Milano ziyaretinde bulundum demeyin. Avrupa’nın en eski ve ihtişamlı katolik katedrallerinden olan bu yapının tepe manzarası, kadim şehir Milano’yu ayaklarınızın altına seren bir görkeme sahip olmasıyla bilinmektedir.

Şehrin en işlek caddelerinden birisinde bulunan La Scala ise şayet bir opera ve tiyatrosever iseniz kaçırmamanız gereken noktalardandır. Dünyanın en ünlü tiyatro ve opera binalarından birisi olan La Scala aynı zamanda adını dünyaya duyurmuş opera sanatçımız Leyla Gencer’in de yıllar boyunca performans sergilediği bir sanat mabedidir. Birçok ünlü eserin prömiyerinin yapıldığı La Scala’da bir oyun veya opera izlemek, her sanatseverin katılması gereken bir etkinliktir.

Güzelliği ile büyüleyen İtalya’ya gitmek ve sorunsuz İtalya vizesi almak isterseniz Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerini ziyaret edebilirsiniz. Profesyonel vize hizmetlerimiz ile vize işlemlerinizi en sağlıklı ve en doğru kaynaktan çözerek, vize sürecinizde yaşanacak tüm pürüzleri çözmeyi vadediyoruz. Bize Canlı Destek hattımızdan veya telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.