BLOG

İzmir Hollanda Schengen Vizesi Başvuruları

A -A +
İzmir Hollanda Schengen Vizesi Başvuruları

Hollanda, Batı Avrupa’nın gözdesi olmanın yanı sıra tüm dünyadan milyonlarca turist tarafından tercih edilmekte, güçlü ekonomisi ve sağlam eğitim sistemi sayesinde ticari ve akademik anlamda da yoğun talep görmektedir.

Hollanda’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ülkeye giriş yapabilmek için Hollanda vizesi başvurusunda bulunmalıdır. Hollanda ile Türkiye arasındaki vize uygulamaları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kısa süreli ziyaretlerinde Hollanda vize işlemlerine tabi olmazlar. Söz konusu pasaport hamilleri pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi (seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Hollanda vizesi işlemlerinden muaf tutulurlar.  

Schengen bölgesinde bulunan Hollanda’yı herhangi bir amaçla ziyaret etmek istiyorsanız, seyahatinizden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün ikamet etme imkânı sağlamaktadır. Ancak Schengen vizesine ilk defa müracaat edecek kişilere kısa süreli (1 hafta gibi) vize verilir ve bu süre daha sonraki seyahatlerde kademeli olarak arttırılır. Peki İzmir’den Hollanda vizesi başvuruları nasıl yapılabilir?

Hollanda İzmir Fahri Konsolosluğu ve diğer Hollanda temsilcilikleri Hollanda ve Türkiye arasındaki teamüllere uygun olarak Türkiye’nin önemli ticari şehirleri arasında yer alan İzmir’de faaliyet yürütmektedir. Hollanda İzmir Fahri Konsolosluğu, herhangi bir diplomatik vasfa sahip olmamakla birlikte Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Hollanda Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı çalışma yürütmektedir. Hollanda’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını kabul yetkisi bulunan Hollanda İzmir Fahri Konsolosluğu, Hollanda vizesi işlemleri konusunda karar verme yetkisine sahip değildir. Hollanda vizesi için yapılan başvurular genellikle 5-15 gün içinde sonuçlandırılır.

Hollanda Schengen vize başvuruları, Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen aracı kurum üzerinden yapılmaktadır. Başka bir deyişle, vize başvuruları doğrudan Hollanda Konsolosluğu’na yapılmaz. Hollanda vize başvurularınızda dilerseniz profesyonel destek almayı da seçebilirsiniz. Bu noktada tam yetkili İzmir vize danışmanlığı firmalarını değerlendirebilirsiniz. Vize işlemlerinin karmaşık prosedürleri izlediği düşünüldüğünde, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. 

İzmir Hollanda vize başvurularınızı tam yetkili TÜRSAB A grubu acentemiz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Hollanda vizesi hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz. Danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlayarak Hollanda vizenizi sorunsuz bir şekilde almanıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. Vize başvuru işlemlerinizi başlattıktan sonra seyahatinizde ihtiyaç duyacağınız uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonu ve seyahat sigortası gibi alanlarda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.