BLOG

Kaç Çeşit Fransa Vizesi Vardır?

A -A +
Kaç Çeşit Fransa Vizesi Vardır?

Schengen Anlaşması sınırları içerisinde yer alan bir ülke olarak Fransa vizesi, Schengen vizesi kapsamında değerlendirilmektedir. Genel kısa süreli (C tipi) Fransa vize işlemleri bu anlamda Schengen vizesi başvurularına benzer süreçleri içermektedir. Yine bu yüzden, Schengen ülkelerinden herhangi birinin vatandaşı olan bir kişinin bu ülkeyi ziyaret etmek için ayrıca bir vize başvurusunda bulunmasına da gerek yoktur. 

180 günlük bir zaman dilimi içerisinde 90 günü aşmamak suretiyle bu ülkeye ve diğer Schengen ülkelerine serbest dolaşım hakkı veren bu vizenin dışında, Fransa vize türleri de başvuru yapacak kişilerin olası durumlarına göre çeşit çeşit kategorilere ayrılmıştır. Çalışma nedeniyle Fransa’ya gidecek olanlarla, ailesi ile bir araya gelebilmek maksadıyla Fransa’ya gidecek olan kişilerin vize başvuruları için gereken evraklar ve geçmesi gereken prosedürler farklılaşmaktadır. Bu yazımızda, kaç çeşit Fransa vizesi olduğunu ve bu vizelerin temel farklılıklarını ele alacağız. 

Fransa’dan alınabilecek; Schengen vizesi kapsamında Fransa turistik, ticari, transit vizeleri, Fransa çalışma vizesi, Fransa öğrenci vizesi, aile ziyareti vizesi, aile birleşimi vizesi olmak suretiyle, 5 genel vize türü olduğunu söyleyebiliriz.

Fransa Schengen vizeleri (Turistik, ticari, transit)

Bu kısa süreli (C tipi) vizelerin ne tür hakları kapsadığından bahsetmiştik. Bu vizeler de seyahat amacı ve türlerine göre kendi içlerinde değişkenlik gösterebilmektedir. Turistik ve ticari vizeler aynı süre sınırlamalarına sahiptir ve tüm Schengen ülkelerine serbest dolaşım hakkı sağlarlar. Transit vizeler ise başka bir ülkeye yapılacak olan ziyaret için herhangi bir Schengen ülkesinden aktarma yapılabilmesi için alınan vize türüdür. 

Fransa Çalışma Vizesi (Çalışma izni)

Bu vizeye başvuracak olan kişiler Fransa’da kendisi adına resmi kurumlara davet verebilecek olan bir kurum ile yaptığı görüşmenin olumlu sonucunu belgelemelidirler. Yani Fransa’da çalışma vizesi alabilmek için öncesinde iş görüşmelerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Uzun süreli vize türlerine dahil olduğu için daha farklı bir vize başvuru süreci vardır.

Fransa Öğrenci Vizesi

Eğitim vizeleri kısa süreli ve uzun süreli olarak ikiye ayrılmaktadır. Fransa’da 90 günden az bir süre içinde gerçekleşecek olan bir eğitim programına katılacak olanlar kısa süreli olana, daha uzun bir sürede gerçekleşecek olan bir program için ise uzun süreli olana başvuru yapmak gerekmektedir. Her ikisinin de başvuru süreci farklıdır. 

Aile Ziyareti Vizesi

Bu vizeye başvuru yapacaklar Fransa’da bulunan aile veya arkadaşları tarafından yollanmış davetiye olması zorundadır. Fransa’yı ziyaret edecek kişiler için gönderilen davetiyede gönderen kişinin kimlik bilgileri, adresi, ve oturum kartı ile kişisel bilgileri, Fransa konsolosluğuna teslim edilecek diğer evraklar ile birlikte sunulması gerekmektedir. Fransa Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği aile ziyaret vize başvurularını şahsen teslim almadığından yetkilendirilmiş özel vize merkezleri aracılığı ile başvurmalıdırlar. Re-Vize Danışmanlık bu konuda yetkilidir.

Aile Birleşimi Vizesi

Aile Birleşimi Fransa’da yasal olarak yerleşmiş kişilerin aile bireylerinin de yasal olarak Fransa’da ikamet edilmesine olanak tanıyan uzun süreli vize tipidir. Aile birleşimi için ikamet izni (vie privée et familiale) veya aile birleşimi kapsamında tam oturma izni almak için Fransa’da bulunan yakının en az 18 ay boyunca Fransa’da ikamet ediyor olması ve mevcut konaklama kriterlerini karşılaması beklenmektedir. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.