BLOG

Kamu Çalışanları İçin Kanada Vize İşlemleri

A -A +
Kamu Çalışanları İçin Kanada Vize İşlemleri

“Dünyanın en özgürlükçü ülkesi” olarak adını sık sık kamuoyunda duyurmuş olan Kanada pek çok vatandaşımızın ziyaret etmek istediği ülkelerin başında gelir. Toronto, Vancouver gibi şehirleri bünyesinde barındıran ve bunların yanı sıra pek çok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapan Kanada aynı zamanda ilerici ve demokratik tavrıyla da birçok ülkeden alkış almaktadır.

Kanada’ya seyahat etmeden önce vize başvuru yapmanız zorunludur ve bu başvurular yetkili vize işlem merkezleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ankara Konsolosluğu tarafından değerlendirilen bu başvuruların çoğuna Kanada uzun süreli bir vize vermektedir. Şayet başvurunuz olumlu ise pasaportunuzun geçerlilik süresinin sonuna kadar vize almanız son derece olasıdır. Kanada Vizesine yönelik bir başvuru süreci 7 ila 14 gün arasında tamamlanmaktadır.

Bordo pasaportlar dışında İngiltere gibi Kanada da yeşil pasaportlara vize uygulamaktadır ancak yeşil pasaport sahipleri bordo pasaport sahiplerine kıyasla çok daha avantajlı bir konumdadır. Aynı şekilde seyahat geçmişi de Kanada gözünde önem arz etmektedir. Örneğin Kanada’da bir tanıdığınız yoksa veya akademik bir amacınız mevcut değilse, ilk kez yurtdışına çıkıyorsanız Kanada vizesi almanız zorlaşacaktır ancak geçerli bir ABD vizeniz varsa Kanada’dan vize alma ihtimaliniz çok yükselecektir.

Kanada’ya seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü seyahat amacınıza göre değişecektir. Bundan dolayı seyahat amacınıza uygun bir başvuru yapmanız son derece önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurularak hazırlanması ve konsolosluğa teslim edilmesi anlamına gelmektedir.

Kanada’nın vize konusunda avantaj tanıdığı çalışan grupları da mevcuttur ve bunların başında Kamu çalışanları gelmektedir. Eğer bir kamu çalışanıysanız Kanada’ya yapacağınız bir turistik seyahatten önce Kanada Turistik Vizesine başvurmanız sizin için zorunludur. Bu başvuru kapsamında Kanada Konsolosluğu tarafından talep edilen belgeleri doğru ve eksiksiz hazırlamanız başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından son derece önemlidir. Reddedilen vize başvurularının büyük bölümü eksik/hatalı evrak nedeniyle reddedilmektedir.

Kamu çalışanlarının Kanada’ya yapacakları bir turistik vize başvurusunda hazırlamaları gereken evraklar arasında barkodlu bir vize başvuru formu, aile formu, biyometrik fotoğraf, çalıştığınız kuruma ait kimlik fotokopisi, çalışma-izin belgesi, Kanada Konsolosluğu’na hitaben antetli kağıda yazılı dilekçe, pasaport, maaş bordrosu ve benzeri belgeler yer almaktadır.

Kanada’ya yapılan vize başvuruları detaylı ve kapsamlı incelemelere tabi tutulduğundan dolayı vize başvurunuzda profesyonel destek almanız sizin yararınıza olacaktır. Vize prosedürlerinin karmaşıklığından dolayı profesyonel destek almanız pek çok konsolosluk tarafından desteklenmektedir. Şayet başvurunuz reddedilirse bunun size hem maddi hem de manevi zarar getirmesi son derece olası olduğundan dolayı alacağınız destek hem vize alma ihtimalinizi artıracak hem de herhangi bir maddi veya manevi zarar görmenizi önleyecektir.

Kamu çalışanları için Kanada vizesi işlemlerini başlatmak ve vize başvurusunda bulunmak için, alanında uzman vize danışmanlarımızla İstanbul, İzmir ve Ankara ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.