BLOG

Kamu Çalışanları İçin Norveç Vize İşlemleri

A -A +
Kamu Çalışanları İçin Norveç Vize İşlemleri

İskandinavya bölgesinin en popüler ülkelerinden biri olan Norveç, sağladığı demokratik koşullar ve vatandaşlarının yüksek refah seviyesi dolayısıyla Avrupa’nın pek çok ülkesi tarafından kıskanılan bir ülkedir. Dağlık arazilerin, ormanların ve fiyortların bol olduğu muhteşem coğrafyası aynı zamanda ülkeyi popüler ve cezbedici bir turistik merkez haline getirmiştir. Folklor ve ulusal gelenek açısından da Avrupa’nın en zengin merkezlerinden birisi olan Norveç tarihsel ve kültürel bir merkez olmanın gerektirdiği tarihsel ve ilgi çekici konumunu uzun yıllardır korumayı başaran ve turistik potansiyelini maksimum seviyede gerçekleştiren zengin bir ülkedir.

Ulusal politikası gereği Avrupa Birliği üyesi olmamasına karşın Norveç, AB ülkeleri arasında serbest dolaşım sağlayan Schengen Anlaşmasına taraf bir ülkedir ve bu sebepten dolayı herhangi bir sebeple Norveç’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Norveç Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmak durumundadır ve bu başvuruların İstanbul’dan yapılan ayakları Macaristan Konsolosluğu üzerinden yürütülmektedir. Umuma mahsus pasaportlar dışındaki özel pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize başvurusuna bulunmadan Norveç’te konaklayabilir.

Norveç konsolosluğunun işleyişi göz önüne alınarak vize başvurularınıza yönelik hazırlık işlemlerinizin 1 ay önceden başlatılması tavsiye edilmektedir. 2014’ten bu yana yürürlükte olan özel bir prosedür gereği Schengen Vizesine ilk defa başvuru yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir defaya mahsus parmak izi vermek durumundadır. 

Norveç Vizesi almak her meslek grubu ve sosyoekonomik konum için farklı prosedürler içermektedir. Şayet bir kamu çalışanıysanız ve Norveç’i ziyaret etmek istiyorsanız ihtiyacınız olanlar sırasıyla; seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli bir pasaport, eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, varsa önceden alınmış Schengen vizelerinin fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, çalışılan kuruma ait kimlik fotokopisi, çalışılan kurumdan alınmış ve mesleğinize dair bilgi içeren bir çalışma belgesi ve izin yazısı ki bu yazı kurumun antetli kağıdına Norveç Konsolosluğu’na hitaben imza yetkilisi tarafından orijinal, ıslak imzalı ve kaşeli bir şekilde seyahat amacını, tarihlerini ve masrafların kimin tarafından karşılandığını belirterek İngilizce dilinde yazılmalıdır.

Ayrıca son 3 aylık maaş bordronuz, hesap hareketlerinizin ve bakiyenizin bulunduğu güncel bir banka hesap cüzdanı aslı da gerekmektedir. Evliyseniz, evlilik cüzdanı fotokopiniz, konfirmeli bir uçak rezervasyonunuz ve otel rezervasyonunuz, seyahat sağlık sigortası poliçeniz ve varsa tapu, araç ruhsatı ve kira kontratı gibi belgelerin fotokopisi de başvuru sürecinde ihtiyaç duyacağınız diğer koşullar ve evraklardır.

Tüm bu koşulları sağladıktan sonra profesyonel ekibimizin desteği ile Norveç için gerekli bir kamu çalışanı vizesini konsolosluk ile yapılacak işlemler sonucunda alarak seyahatinize başlayabilirsiniz.

Norveç Vizesine başvurmak ve Norveç Vizesi hakkında aklınıza takılabilecek tüm sorulara en doğru şekilde cevap bulabilmek için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.