BLOG

Kamu Çalışanları İçin Turistik Schengen Vize Rehberi

A -A +
Kamu Çalışanları İçin Turistik Schengen Vize Rehberi

Schengen vizesi, adını Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg’a ait bir kasabadan almaktadır. Schengen vizesi ile anlaşma dahilindeki Avrupa ülkeleri arasında 90 güne kadar pasaport kontrolüne tabi olmadan serbestçe seyahat edilebilmektedir. Sağladığı imkânlar düşünüldüğünde Schengen vizesi almaya hak kazanmak yurtdışına seyahat edenler için oldukça avantajlıdır. 

Yeşil pasaport sahibi kamu çalışanlarının turistik Schengen vizesi başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur; sahip oldukları pasaportla Schengen bölgesine seyahat gerçekleştirebilirler. Ancak her kamu çalışanı yeşil pasaport hakkına sahip değildir. Yeşil pasaport hakkı olan çalışanların bir kısmı şu şekildedir: 1., 2. ve 3. derece kadrolarda bulunan veya sözleşmeli devlet memurları, TBMM eski üyeleri, eski bakanlar, kadro derecesi 1, 2 veya 3 iken emekliliğe ayrılan devlet memurları ve belediye başkanları gibi. Kıdeminin yetmemesi gibi gerekçelerden ötürü yeşil pasaport hakkı olmayan, bordo pasaport sahibi kamu çalışanlarının ise Schengen bölgesine yapacakları seyahatlerde Schengen vizesi almaları gerekmektedir.

Yeşil pasaport sahibi olmayan kamu çalışanlarının Schengen vizesi başvurularında talep edilen belgeler oldukça detaylıdır. Önemli seyahat hakları tanıyan, avantajlı bir vize türü olduğundan Schengen vizesine hak kazanmak kolay bir süreç değildir. Ancak sürecin doğru yönetilmesi ve istenen belgelerin eksiksiz ve şeffaf bir şekilde tamamlanması durumunda vize başvurularının olumsuz sonuçlanması için hiçbir sebep yoktur. 

Schengen vizesi başvurusunda bulunurken önemli hususlardan bir tanesi seyahat amacına (turistik, eğitim, iş gezisi, akraba ziyareti gibi) uygun vize başvurusunda bulunmaktır. Belirlenmesi gereken bir diğer nokta ise kişinin vize başvurusunu hangi ülkeden gerçekleştireceğidir. Başvuruda bulunulacak ülkenin talep ettiği vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması gerekir. Başvuru sürecinde gerekli olan diğer evrakların birkaçı güncel pasaport, kurum kimlik kartı, maaş bordrosu, banka hesap dökümü, seyahat sağlık sigortası, var ise mal varlıklarına ait dökümler olmaktadır. 

Turistik Schengen vizesi başvurusu gerçekleştirecek kamu çalışanları, eğer ilk defa vize başvurusunda bulunuyorlarsa parmak izi randevusu almalı ve randevu günü parmak izi vermek üzere bizzat orada bulunmalıdırlar. İlk Schengen vizesi başvurusunda bulunanların bu süreçte profesyonel danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaları parmak izi işlemlerinden belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasına kadar bütün sürecin en iyi şekilde yürütülmesine olanak sağlayacaktır.

Uzman ekibimizin danışmanlık hizmetlerinden faydalanmayı seçerek gerçekleştireceğiniz turistik Schengen vize başvurularınızın en doğru şekilde yönetilmesini sağlayabilir ve olumlu sonuçlanmasının önünü açabilirsiniz. Yalnızca vize başvuru sürecinizde değil tatilinize dair ulaşım ve konaklama gibi hususların planlanmasında da sizlerin yanınızda olacak Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizle Ankara ve İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Schengen vizenizi sorunsuz almak için Re-Vize’yi tercih edin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.