BLOG

Kanada Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Kanada Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Hem güçlü ekonomisi hem de yaşam kalitesi bazında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olan Kanada, eğitim kalitesiyle de öğrencilerin tercih listelerinde üst sırada yer almaktadır. Sunduğu sosyal deneyimin yanı sıra iş olanakları ve bu iş olanaklarında genç nüfusa yer vermesiyle dünyanın her yerinden öğrencilerin gözünü diktiği Kanada, son yıllarda özellikle bilgi teknolojileri alanında zirveye oynamanın yanı sıra bu teknolojilerin yoğun kullanıldığı dil eğitiminde de ilk akla gelen ülkelerden biridir. Ayrıca, yeni bir dil öğrenmek ve yabancı dili geliştirmenin en iyi yolunun bol pratik yapmaktan geçtiği düşünüldüğünde, resmi dilinin hem Fransızca hem de İngilizce olması ve ülkede göçmen nüfusunun fazla olması Kanada’yı bu alanda avantaj sahibi yapmaktadır. 

Kanada’nın sahip olduğu bu avantajlardan dolayı, her yıl binlerce Türk öğrenci dil eğitimi almak için Kanada’ya seyahat etmektedir. Ancak Kanada’nın uyguladığı vize rejimi nedeniyle, bu ülkede dil eğitimi almak isteyen adayların ilgili Kanada eğitim vizesine başvurmaları gerekir. Bu yazımızda Kanada dil okulu vizesi alırken dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için derledik.

Şunu en başta belirtmek gerekir ki dil okuluna kayıt yaptırmak öğrenci vizesi almak için yeterli değildir. Pasaport, vesikalık, eğitim durumunuzu gösteren belgeler ve en önemlisi eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulan vize başvuru formları, sponsorlarınızın maddi durumunu gösteren belgeler gibi evrakların yanı sıra motivasyon mektubu da oldukça önemli bir yere sahiptir. Motivasyon mektubunuz sizin seyahat amacınızı ve oradaki zamanı nasıl değerlendireceğinizi anlatır, dolayısıyla konsolosluk için asıl önemli olan noktalara değinmeniz çok önemlidir. Unutmayın ki Kanada Konsolosluğu, başvurunuzu değerlendirirken seyahatinizden sonra yasadışı yollarla Kanada’da kalmaya devam etmeyip ülkenize döneceğiniz kanısına varmak istemektedir.  Sabıka kaydı, sağlık sigortası, askerlik durum belgesi ve ailenizin kütük kayıt örneği de benzer nedenlerle talep edilen gerekli evraklar arasındadır. Bu belgeleri İngilizceye çevirmenizi, süreci hızlandıracağı için tavsiye ederiz. 

Dil okulunuz 3 aydan kısa sürecekse başvuracağınız vize türü Kanada turistik vizesi olacaktır; bu vize başvurularının sonuçlanması 1 hafta sürmektedir. Daha uzun süreli kurslarınız içinse Kanada öğrenci vizesine başvurmalısınız; bu da 2-3 haftalık bir sürede sonuçlanır. Vize alamamanız durumunda herhangi bir maddi-manevi kayıp yaşamamanız için başvurularınızı en geç 6-7 hafta önceden yapmalısınız. 

Pek çok parametresi olan vize alma sürecinde gerekli evrakların hazırlanması, konsoloslukla irtibata geçilmesi ve sürecin takip edilmesi karmaşık olabilmektedir. Nitekim bir evrakın eksikliği veya yanlış bilgiler beyan etmeniz vize alamamanıza neden olabilir. Bu da dil okulu ve konaklama için yatırdığınız paranın boşa gitmesi ve daha da önemlisi sizin için hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Kötü bir senaryoyla karşılaşmamak ve işinizi şansa bırakmamak istiyorsanız, yıllardır binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden tecrübeli vize danışmanlarımıza başvurabilirsiniz. İzmir ve Ankara’daki ofislerimizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyacak danışmanlarımız; uçak biletleri, konaklama, sağlık ve seyahat sigortası gibi konularda ücretsiz danışmanlık sağlamaktadır. 

Güler yüzlü Re-Vize ekibimizin desteğiyle kaliteli hizmet almak ve başvuru sürecinizi hızla sonuçlandırmak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçin!

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.