BLOG

Kanada Dil Okulu Vizesi Nedir?

A -A +
Kanada Dil Okulu Vizesi Nedir?

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birisi olan Kanada, Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey komşusudur. Sosyal adalet, ilericilik ve ekonomi gibi konularda dünyanın tüm ülkeleri tarafından hayranlıkla izlenen bir yaklaşım gütmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak 33 milyon civarında olan ülkede, yaklaşık 40.000 Türk yaşamaktadır. Her açıdan oldukca avantajlı ve prestijli olanaklar sunan Kanada, bugün yurtdışında dil ögrenmek isteyen pek çok kişinin de göz bebeğidir.



Çok kültürlü yapısıyla tanınan Kanada’da Quebec eyaleti dışındaki tüm eyaletlerde resmi dil İngilizcedir. Eğitim konusunda da son derece iddialı ve başarılı olan bu ülke haliyle dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercihlerinin arasında gelmektedir. Kanada, hayatlarını İngilizce eğitim vermeye adamış ve bunun için eğitim görmüş anadili İngilizce olan eğitmenlerin rol aldığı bir dil eğitim sistemine sahiptir ve bu sistem düzenli olarak kontrol edilerek ve yenilenerek her geçen gün daha da kusursuz bir hale gelmektedir. Ülkemizde yaşayıp da İngilizce öğrenmek isteyen öğrencilerin uğrak noktalarından birisi olan Kanada, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Bu sebepten dolayı dil eğitimi amacıyla Kanada’ya seyahat etmeden önce vize başvurusu yapmanız gerekecektir.



Kanada eğitim vizesi, son derece detaylı incelemeler ile verilen bir vize türüdür ve bu vizenin verilmesi için talep edilecek evraklar başvuracağınız eğitimin türüne (dil eğitimi, lisans eğitimi, yüksek lisans eğitimi) ve çalışma durumunuza göre (öğrenci, çalışan, işveren vs.) göre değişecektir.
Kanada Konsolosluğu, vize başvuru sürecinde gidilecek okulun niteliği, eğitim süresi, konaklama bilgileri, ders programı, havaalanı karşılama ayrıntıları, aile bilgileri ve ekonomik durumunuz gibi pek çok konuyu detaylı bir şekilde belgelendirmenizi sizden talep edecektir. Bu süreçten sonra başvurunuz ya kabul ya da reddedilir. Başvuruların reddedilmesindeki en temel sebepler; eğitiminiz için yeterli bir maddi birikime sahip olduğunuzu belgeleyememeniz, konaklama bilgilerini eksik vermeniz, uçak biletini tek yönlü satın almanız, geçmişte vize süreniz bittikten sonra ülkeye geri dönüş yapmamanızdır.


Vize başvurunuz incelenirken eğitiminiz bittikten sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatinin oluşması çok önemlidir. Maddi durumunuzun belgelendirmesini eksiksiz yapmanız ve motivasyonunuzu iyi açıklamanız bu açıdan son derece önemli bir rol oynamaktadır. Göçmen nüfusun yoğunluğuna rağmen huzurlu toplum yapısını muhafaza etmeyi başaran Kanada’nın bu konudaki başarısının en temel sebeplerinden birisi vize başvuru süreçlerini son derece ciddiye alan ve bu başvuruları değerlendirirken ince eleyip sık dokuyan bir ülke olmasıdır. Başvurunuzda yapacağınız en ufak bir eksiklik veya yanlışlık sizin için telafi edilmesi zor maddi veya manevi kayıplara yol açabilir.
 Bu nedenlerden dolayı vize başvurunuzda profesyonel yardım almanız sizin için son derece önemlidir ve konsolosluklar tarafından tavsiye edilmektedir. Re-Vize Profesyonel Vize ayrıcalığı ile vizenizi en sağlıklı şekilde alabilir ve sürecinizi en doğru şekilde planlayabilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, Kanada dil okulu vizesi hakkında geniş bilgi alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.