BLOG

Kanada Eğitim Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Kanada Eğitim Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Kanada, yüksek yaşam standartları, muhteşem doğal güzellikleri, medeni insanları ve modern kültürünün yanı sıra sunduğu mükemmel eğitim fırsatlarıyla her yıl binlerce öğrenci tarafından tercih edilmektedir. İster dil eğitimi ister lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi için olsun, Kanada her eğitim seviyesi ve türü için harika bir tercihtir. Montreal, Vancouver, Toronto, Quebec gibi şehirleri dünyada neredeyse her öğrencinin hayallerini süslemeye devam etmektedir. Kanada’da eğitim almak, prestijli bir geleceğe doğru atabileceğiniz en doğru adımlardan biridir.

Sunduğu muhteşem fırsatlar göz önüne alındığında, Kanada’da eğitim almak için dünya genelinde büyük bir rekabet yaşandığını söylemek şaşırtıcı olmaz. Bu nedenle Kanada, uzun süreli veya kısa süreli eğitim almak isteyenleri kapsamlı incelemelere tabi tutmakta, belirli şartları taşıdıklarını belgelemelerini talep etmektedir.

Türkiye’den Kanada’ya eğitim amacıyla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Kanada eğitim vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. 

Kanada öğrenci vizeleri üç gruba ayrılır. Hangi vize türüne başvuru yapacağınızı bilmek, vizenizin olumlu sonuçlanmasında büyük önem taşır.

S1 eğitim vizesi, Kanada’da 6 aydan uzun süreyle eğitim almak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. Kanada üniversitelerinde lisans veya yüksek lisans eğitimi almayı planlıyorsanız bu vize türüne başvurmalısınız. Öğrenci vizeniz, size verilen takdim mektubunu ve pasaportunuzu Kanada’ya girerken yetkililere ibraz ettiğinizde geçerli olacaktır. Ülkeye giriş çıkış yaptıkça aynı adımları tekrarlamanız gerekir.

Kanada’da 6 aydan kısa süreli eğitim almayı planlayanlar ise SX-1 adlı kısa süreli öğrenci vizesi için başvuruda bulunurlar. Tek girişli olan bu vize, etiket şeklinde pasaportunuza eklenir. Bu vizeyle sadece ABD’yi ziyaret edebilirsiniz, başka bir ülkeye giriş yaparsanız vizeniz geçerliliğini yitirecektir.

Kısa süreli ve uzun süreli Kanada eğitim vizelerinin yanı sıra bir de Quebec Eğitim Vizesi olarak bilinen CAQ vizesi bulunmaktadır. Bu vize, Quebec eyaletindeki eğitim kurumlarında 6 aydan uzun süreyle eğitim almak isteyenlere verilir.

Kanada öğrenci vizesi, zor alınan bir vize türü olarak bilinmekle birlikte, ilgili şartları taşıdığınız ve doğru vize türüne doğru ve eksiksiz evraklarla başvuru yaptığınız takdirde vizenizin reddedilmesi için herhangi bir neden yoktur. Kanada öğrenci vizeleri titiz prosedürlere ve incelemelere tabi tutulduğu için başvurunuzda profesyonel yardım almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Kanada eğitim vizesi başvurunuzu tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsünde bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız Kanada vizesi başvurunuzun olumlu sonuçlanması için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, işlemlerinizi sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Kanada eğitim vizesi hakkında daha fazla bilgi almak veya başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatmak için iletişime geçin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.