BLOG

Kanada Göçmenlik Başvurusunda Dil Şartı

A -A +
Kanada Göçmenlik Başvurusunda Dil Şartı

Britanya ve Fransa’dan gelen göçmenlerle kurulan Kanada, dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ikinci ülkesi olup toprak büyüklüğü açısından da en büyük dördüncü ülkesidir. Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ile sınır komşusu olup sosyal ve ekonomik açıdan benzerlik göstermektedir. 

Türkiye ile NATO, AGİT, OECD ve G20 gibi ortak işbirlikleri bulunan Kanada’ya, çok sayıda Türk vatandaşı göçmenlik başvurusunda bulunmaktadır. Yalnızca Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından insanlar Kanada’ya göç etmek, hayatlarını orada devam ettirmek istemektedir. Bunun farklı farklı pek çok sebebi bulunsa da en büyük ve en önemli sebebi, ülkenin ekonomik olarak güçlü olması, gelir dağılımında dengeli olması ve yürüttüğü göç politikasıdır. 

Ekonomik olarak vaat ettiği fırsatların yanı sıra sosyal hakların gelişmişliği insanlara huzur dolu ve mutlu bir yaşam fikrini aşılamaktadır. Sağlık ve eğitim hizmetlerinin ücretsiz verilmesi, belki de en önemlisi çok kültürlü yapısı gereği ayrımcılığın olmaması, cinsiyet eşitliği, her türlü inanca ve yaşam biçimine toplum tarafından saygı gösterilmesi gibi durumlar Kanada’yı yaşamak, çalışmak ve çocuk yetiştirmek için gözde bir ülke yapmaktadır. 

Kanada yürüttüğü göç politikası sebebiyle her yıl binlerce insana vatandaşlık hakkı vermektedir. Tahmin edeceğiniz üzere bu hakkı tanıdığı insanlarda belirli kriterler aramaktadır. Bir puanlama sistemi geliştiren Kanada, eğitim durumunuz, mesleğiniz, yaşınız, Kanada’da yaşayan akrabanızın olup olmamasına göre puanınızı belirliyor ve yeterlilik testini geçmeniz halinde başvuru yapabiliyorsunuz. 

Kanada Göçmenlik Başvurusundaki önemli kriterlerden biri dil yeterliliğinizdir. İngilizce ve/veya Fransızca dil yeterliliğiniz size yüksek bir puan getirmektedir. İki lisandan en az birini ana diliniz gibi konuşmanız durumunda 16 puan, orta derece bilmeniz durumunda 12 puan alıyorsunuz. Dil yeterliliğiniz olmadığında Kanada göçmenlik başvurunuz kolay kolay onaylanmıyor desek yanlış olmaz. Oradaki ortama en kısa sürede adapte olmanızı hedefleyen Kanada sistemi, dil bilmemeniz halinde adapte olabileceğinize inanmadığı için başvurunuza sıcak bakmaz. 

Re-Vize Profesonel Vize Danışmanlığı olarak, yurtdışı eğitim departmanımız eşliğinde İngilizce ve/veya Fransızca öğrenebileceğiniz üstelik başvuru yapmadan önce ülkeyi yakından tanıma imkanı bulabileceğiniz Kanada dil okulları hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek veya iletişim adreslerimizden bize ulaşabilir, Kanada’daki en iyi dil okulları ve çok daha fazlası hakkında bilgi alabilirsiniz. Kanada vize başvurusu için de uzman ekibimiz her zaman yanınızda!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.