BLOG

Kanada Vize Ücretleri Ne Kadar?

A -A +
Kanada Vize Ücretleri Ne Kadar?

Fırsatlar ülkesi Kanada; refah seviyesinin oldukça yüksek olmasından dolayı bugün bir çok kişinin yaşamak ve çalışmak için gitmek istediği ülkelerin başında gelmektedir. Ülke, bir çok yerde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da vize uygulamaktadır. Burayı ziyaret etmeden önce kişilerin Kanada vizesine başvuruda bulunması oldukça önemlidir. Schengen vizesinden çok daha farklı bir kategoride yer alan Kanada vize ücretleri ne kadardır? Kanada'ya hangi vize türleri ile gidilir? Bu yazımızda sizler için Kanada vizesi hakkındaki bilgileri bir araya getirdik.

Kanada Vize Süreci

Kanada’ya seyahat etmeden önce vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Başvurular, yetkili vize işlem merkezleri üzerinden gerçekleştirilir ve başvuru Ankara Konsolosluğu tarafından değerlendirilir. Kanada, uzun süreli vize verme eğitilimdedir. Bu yüzden başvurunuz olumlu ise çoğu zaman pasaportunuzun geçerlilik süresinin sonuna kadar vize verilir. Başvuru süreci 7 ila 14 gün içinde tamamlanır. İngiltere gibi Kanada da yeşil pasaportlara vize uygulamaktadır. Ancak yeşil pasaport sahipleri diğer (bordo) pasaportlara nazaran daha avantajlıdır. Yine aynı şekilde, seyahat geçmişine önem verilmektedir. Örneğin, Kanada’da bir tanıdığınız yoksa veya ülkeye akademik amaçlarla gitmiyorsanız, ilk kez yurt dışına çıkarken gideceğiniz ülke Kanada ise vize almanız zorlaşacaktır. Eğer geçerli bir ABD vizeniz varsa, Kanada’dan vize alma ihtimaliniz çok yükselecektir.

Kanada Vize Başvuruları

Kanada’ya seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Kanada Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini aşağıda bulabilirsiniz. Eksik evrak veya yanlış/hatalı bilgilerle yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma ihtimalinin bulunmadığını, bu sürede ödeyeceğiniz ücretlerin iade edilmediğini hatırlatmak isteriz. Bu nedenle, profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Yetkili firmalar aracılığıyla yapacağınız başvurularda bizzat konsolosluğa gitmenize gerek olmayacağı için hazırladığınız belgeleri tarafımıza iletmeniz yeterli olacaktır.

2020 yılı itibari ile Kanada vize ücreti 250 $'dır. Bu ücret her sene değişebilmektedir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.