BLOG

Kanada Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

A -A +
Kanada Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Kanada, dünyanın pek çok yerinden göçmen kabul eden, aynı zamanda eğitim ve sağlık gibi alanlarda büyük rağbet gören bir ülkedir. ABD’nin kuzey komşusu Kanada, sunduğu yüksek yaşam standartlarının yanı sıra muhteşem doğasıyla aynı zamanda önemli bir turistik destinasyondur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Kanada tarafından vize uygulandığı için bu ülkeye seyahatinizden önce Kanada vizesi almanız gerekecektir. Pekâlâ, Kanada’dan vize almak kolay mıdır?

Gerekli belgeler eksiksiz ve doğru hazırlandığı, gereken kriterler karşılandığı takdirde Kanada vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması için herhangi bir neden yoktur. Yani bu soruya “evet” yanıtını verebiliriz. Örneğin, daha önceden ABD vizesi aldıysanız, Kanada konsolosluğunun sizden talep edeceği belgeler minimuma inecek, süreç çok daha hızlı ilerleyecektir.

Kanada, Nisan 2016’dan itibaren Türk vatandaşları için Kanada CAN Plus vize programını devreye almıştır. CAN Plus, belirli kriterleri karşıladığınız takdirde faydalanabileceğiniz, vize sürecini kısaltan bir programdır. CAN Plus vize kriterleri şunlardır:

-               Son 10 yılda Kanada’ya seyahat ettiyseniz bunu belgeleyen Kanada vizesi ve ülkeye giriş damgası veya

-               Son 10 yılda ABD’ye seyahat etmemenize rağmen geçerli ABD vizesine olmak veya

-               Son 10 yılda geçerli ABD vizesiyle ABD’ye seyahat etmiş olmak veya

-               Mevcut durumda geçerli vizeniz yoksa dahi son 10 yıl içinde ABD’ye seyahat ettiğinizi kanıtlayan giriş damgası

CAN Plus uygulamasından yararlansanız dahi niyet mektubu yazmanız gerektiğini unutmayın. Niyet mektubunda Kanada’ya gidiş nedeninizi açık ve net bir şekilde açıklamanız gerekecektir. Bu mektup, Kanada vize başvurunuzun en önemli noktalarından biridir ve iyi hazırlandığı takdirde vizenizin olumlu sonuçlanma ihtimali artacaktır. Eğer daha önce Kanada veya ABD vizesi almadıysanız, niyet mektubunda yeterli maddi güce sahip olduğunuz ve seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz konusunda inandırıcı gerekçeler sunmalısınız. Maddi teminat açısından sizin veya sponsorunuzun banka hesap dökümü ve tapu senetleri yeterli olacaktır, bunları başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Konsolosluk görevlilerini ülkenize geri döneceğinize ikna etmek açısından ise, öğrenciyseniz okulunuzdan alacağınız güncel öğrenci belgenizi veya çalışıyorsanız şirketinizden/yöneticinizden alacağınız izin belgelerini dilekçenizle birlikte sunmanız iyi olacaktır.

Kanada vize başvurunuzu bu süreci binlerce aday için başarıyla yürüten profesyonel ve tecrübeli vize danışmanlarımızla birlikte gerçekleştirerek zamandan tasarruf yapmayı, niyet mektubunuzu danışmanlarımız eşliğinde hazırlamayı, doğru bir stratejiyle, doğru ve eksiksiz bir başvuru dosyası oluşturmayı tercih ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibi olarak başvurunuzun her aşamasında yanınızda olacak, gerekli bilgi ve belgeleri sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Başvuru sürecinizi vakit kaybetmeden başlatmak için hemen arayın. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.