BLOG

Kanada Vizesi Almak Zor Mu?

A -A +
Kanada Vizesi Almak Zor Mu?
Ülkemize görece uzak olmasına rağmen, yüksek yaşam standartları ve maddi-sosyal imkânlarıyla gerçek bir refah devleti olan Kanada, pek çok kişinin iş, eğitim, aile ziyareti gibi amaçlarla seyahat etmenin hayalini kurduğu ülkelerden biridir. Kanada üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri arasında sayılmakla birlikte kişi başına 42.000 dolardan fazla yıllık geliriyle Kanada’nın bir fırsatlar ülkesi olduğu söylenebilir. Bunun yanı sıra, muhteşem doğal güzellikleriyle de bir cazibe merkezidir.
 
Kanada, bu popülerliğinin de bir gereği olarak, katı vize prosedürleri uygulayan ülkelerden biri olarak görülmektedir. Kanada vize başvurusu yapan kişilerden pek çok belge talep edilmekte, istenen belgeler titiz bir değerlendirme sürecine tabi tutulmaktadır. Bu da Kanada’ya gitmeyi düşünenlerin “Kanada vizesi almak zor mu?” sorusunun yanıtını merak etmelerine neden olmaktadır. Bu yazımızda Kanada vize işlemleriyle ilgili bazı sorularınıza yanıt vermeyi hedefledik.
 
Kanada vize işlemleri katı prosedürlere tabi olsa da bu durum tek başına vize almanıza engel değildir. Kanada Konsolosluğu tarafından talep edilen gereklilikleri harfiyen yerine getirdiğiniz ve ilgili koşulları sağladığınız takdirde başvurunuzun olumsuz sonuçlanması için herhangi bir neden yoktur!
 
Kanada vizesi alırken dikkat etmeniz gereken ilk konu, pasaportunuzun geçerlilik süresidir. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olmalıdır. Başvuru sürecinde titizlikle dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta da vize başvuru evraklarını tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlamak olarak ifade edilebilir. Kanada vize belgeleri seyahat amacınıza göre değişmekle birlikte bazı belgeler standarttır. Bunlar arasında pasaportunuz, kimlik bilgilerinizi doğrulayan belgeler (nüfus cüzdanı örneği), maddi gelirinizi belgeleyen evraklar (maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, hesap dökümü vb.) gibi evraklar standart evraklar olarak kabul edilir. Seyahat amacınızla ilgili olarak, örneğin üniversite veya dil eğitimi için gidiyorsanız okul kayıt-kabul belgeniz, fuar katılımı için gidiyorsanız fuar biletleri, aile ziyareti için gidiyorsanız doğru bir şekilde hazırlanmış davetiye gibi belgeleri de vize başvuru dosyanıza eklemelisiniz. 
 
Ayrıca, geçerli ABD vizesi bulunan kişilerin Kanada’ya seyahat etmelerinin büyük ölçüde kolaylaştığını da eklemek gerekir.
 
Saydığımız noktalar, Kanada vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar olup doğru şekilde yerine getirmeniz halinde vize reddi ile karşılaşma ihtimaliniz düşecektir. Reddedilen vizelerin çoğunlukla eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular nedeniyle reddedildiklerini hatırlatmak isteriz. Bu nedenle, zaman ve nakit kaybı yaşamamak için profesyonel destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır. 
 
Tüm Kanada vize başvurularınızı tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden deneyimli danışmanlarımız, Kanada vizesi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, vize işlemlerini sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca, Kanada seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz seyahat sigortası, konaklama rezervasyonu, uygun fiyatlı uçak bileti gibi konularda da ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Kanada vize başvurunuzu gecikmeden başlatmak için danışmanlarımızla irtibata geçebilir, dilerseniz Ankara, İstanbul veya İzmir ofislerimizden randevu alarak bizimle yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.