BLOG

Kanada Vizesi Hakkında Merak Edilen Her Şey

A -A +
Kanada Vizesi Hakkında Merak Edilen Her Şey

Kanada, Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey komşusudur. Bununla birlikte, ülke dünyanın en ilerici ve gelişmiş medeniyetlerinden birisine de ev sahipliği yapmaktadır. Toleranslı politikalarıyla ve göçmen dostu olmasıyla bilinen Kanada uzun yıllardır uluslararası sempati puanlarını toplamaktadır. Genel olarak eğitim, akraba/arkadaş ziyareti ve çalışma gibi gayelerle ziyaret edilen bir ülke olan Kanada’nun nüfusu 33 milyon civarındadır. 40.000 kadar Türk’ün göçmen olarak yaşantısını sürdürdüğü ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir.

Kanada Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada’ya seyahat etmeden evvel vize başvurusu yapmanız şarttır. Çünkü söylediğimiz üzere Kanada, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Yetkili vize merkezleri üzerinden yapılan başvurular konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınır. Kanada uzun süreli vize verme konusunda çok sorun yaratmayan, turist dostu bir ülkedir. Genel olarak başvurunuz olumlu geçerse vizeniz pasaportunuzun geçerlilik süresinin sonuna kadar verilir. Kanada’ya yapılan vize başvuru süreçleri 7 ile 14 gün içerisinde tamamlanır.

Kanada ve Vize Süreçleri

Tıpkı İngiltere gibi Kanada da yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımıza vize uygulayan bir ülkedir. Yine de, yeşil pasaporta sahip olan vatandaşlarımız diğer pasaportlara göre daha avantajlı bir konuma sahiptirler. Kanada, kendisini ziyarete gelen kişilerin seyahat geçmişine de büyük önem vermektedir. Bu ülkede bir tanıdığınız yoksa, eğitim alma amacıyla gitmiyorsanız veya yurtdışına ilk defa adım atacağınız ülke Kanada ise vize almanız zorlaşabilir ancak geçerli bir ABD veya İngiltere vizesine sahipseniz Kanada’dan kolaylıkla vize alabilirsiniz.

Kanada Vizesi ve Profesyonel Yardım

Kanada’ya gitmeden önce almanız gereken vize türü, yapacağınız seyahate göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı başvurunuzun seyahat amacınıza uygun olması şarttır. Böyle bir başvuru ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmasını şart koşmaktadır. Aynı zamanda Kanada Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin de eksiksiz hazırlanması gerekmektedir. Kanada, çalışma durumu ve seyahat amacı konularını kullanarak alınacak vize türlerini sistematize eden bir ülkedir. Siz de vize başvurunuzu bu sisteme göre yapmalısınız.

Kanada vizesi başvurusu yaparken eksik veya yanlış bir evrak teslim etmemeli, yükümlülüklerinizi harfiyen yerine getirmelisiniz. Bu konudaki eksiklikler size maddi veya manevi zararlar getirebilmektedir. Bu tarz zararlardan kaçınabilmek adına profesyonel yardım almanız hem konsolosluklar hem de konunun uzmanları tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Profesyonel yardım sayesinde çok fazla detay içeren vize başvuru süreçlerinizi kısa sürede neticelendirebilirsiniz. Alacağınız iyi bir danışmanlık ile evraklarınızın mükemmel hazırlandığı bir başvuru süreci eşliğinde Kanada’ya seyahat ederek ziyaretinizin tadını kıyasıya çıkartabilirsiniz. 

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek Kanada vizesi ile ilgili her türlü desteği en sağlıklı yoldan alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.