BLOG

Kanada Vizesi Reddi İçin İkinci Başvuru Şansı

A -A +
Kanada Vizesi Reddi İçin İkinci Başvuru Şansı

Kanada vizesi, Amerika kıtasının ve dünyanın kültür liderlerinden Kanada’yı ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken vize türüdür. Ancak Kanada vizesi ülkenin diplomatik yaklaşımından dolayı titizlikle yönetilen prosedürler sonucunda alınmaktadır. Bu sebepten olsa ki, Kanada’ya yapılan vize başvuruları zaman zaman reddedilmektedir.

Kanada Vizesi Alım Süreci Hakkında

Kanada vizesi başvuru sürecinde evraklarınızın eksiksiz ve kusursuz olmasının öneminden bahsetmiştik. Peki bu belgeler nelerdir?

  • Pasaportunuz
  • Vize talep formu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonları
  • Gelir belgesi
  • Niyet dilekçesi

 

Tüm bu belgeler titizlikle hazırlanması gereken evraklardır. Şayet Kanada’da bir akrabanız varsa veya iş gezisi kapsamında gidiyorsanız vize başvuru sürecinde size bir davetiye göndermesi de sizin için pozitif durumlardandır. Bu evraklar konsolosluğa eksiksiz sunulmadığı takdirde Kanada vizesi başvurunuzun onaylanmaması gayet mümkündür.

Kanada Vizesinin Reddedilme Sebepleri Nelerdir?

Kanada vizesi, başvuru dahilinde kusursuzluk isteyen vize türlerinden biridir. Bu sebepten dolayı pek çok başvurunun konsolosluktan onay almadan geri dönmesine rastlanmıştır. Kanada vizesi başvurusunun reddedilmesinin en önemli sebeplerinin arasında eksik veya hatalı belge doldurma gelmektedir. Bunun dışında pasaportun yeterli süreye sahip olmaması da başvuru reddine sebep olan önemli bir detaydır.

Kanada Vize Başvurum Reddedilirse Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

Bahsettiğimiz evrakları kusursuz bir şekilde doldurup konsolosluğa teslim ettiğiniz durumlarda dahi Kanada vizesi için red cevabı alabilirsiniz. Bu durum elbette ki keyfi olmayan bir durumdur. Kanada vizesi başvurusu yaptığınız zaman konsolosluğun Türkiye’ye döneceğinize ikna olması gerekmektedir. Bunu sağlamanın yolu ise ülkede sabit bir ikametgah gösterebilmekten geçer. Aynı zamanda yazacağınız niyet dilekçesindeki başvuru dili net ve samimi olmalıdır. Gelir ve gider belgenizi sunarken son 3 aylık aktif banka özetinizi detaylı ve eksiksiz bir şekilde, hataya yer olmadan vermeniz gerekmektedir. Bu gibi detayların eksikliğinde veya yanlışlığında konsolosluk vize başvurusunu reddedebilir. Fakat yine de Kanada’ya yapacağınız vize başvurusunun konsolosluk tarafından reddedilmesi dünyanın sonu değildir. Çünkü reddedilen başvurular sonucunda dahi Kanada’ya yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. Profesyonel bir yardım alarak sürdürmenizin tavsiye edildiği bu süreçte her şey eksiksiz yapılırsa Kanada vize başvurunuzun bir daha reddedilmesi için bir sebep yoktur.

Kanada Vize Başvurumun Reddedilmesinin Önüne Nasıl Geçebilirim?

Kimse vize başvurusunun reddedilmesini istemez. Kanada vizesi başvurunuzun reddedilmesini önlemenin etkili yolları mevcuttur. Bunların arasında başı çeken, daha önceden Kanada ile olumlu bir vize sürecinden geçmiş olmanızdır. Bunun dışında da Kanada’da ikametini sürdüren bir akrabaya veya yakına sahip olmanız da sizin kolayca bir Kanada vizesi almanızı sağlayacaktır.

Tüm bunların yanında alacağınız profesyonel vize yardımı ile de bu olumsuz durumun önüne geçebilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, vize konusunda uzman danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.