BLOG

Kanada’da Çalışmak İçin Ne Yapmalı?

A -A +
Kanada’da Çalışmak İçin Ne Yapmalı?
Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Kanada, doğal güzellikleri, gelişmiş teknoloji ve ekonomisi ile favori göç destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Dünyada ekonomisi en iyi ülkeler arasında en üst sıralarda yer alan Kanada, OECD ve G8 üyesi olup küresel ve ticarete dayalı bir ekonomik yapı benimsemiştir. 
 
Sağlık ve eğitim sisteminin ücretsiz olması gibi sosyal politikaları ile de ön plana çıkan Kanada’da yabancı uyruklu kişilerin; genellikle yüksek eğitim sahibi ve tarım, gıda, petrol veya bilgisayar teknolojileri ile ilgili meslek gruplarından istihdam edildiğini gözlemleyebiliyoruz. Aynı zamanda bazı meslek gruplarına özel olarak Kanada’da 2 yıl tam zamanlı olarak çalışan kişiler göçmenlik başvurusunda da bulunabilmektedir. 
 
Yalnızca yükseköğrenim sahibi kişiler için değil, hasta ve çocuk bakıcılığı, inşaat işçiliği, ağır sanayi makinesi operatörlüğü, çiftçilik gibi meslekler için de ilanlar açılmaktadır ve çalışma vizesi ile bu işler için Kanada’ya gitmeniz mümkündür. Kanada’da çalışmak veya göç etmek için aranan en önemli ön koşul İngilizce veya Fransızca dil yeterliliğidir. 
 
Kanada çalışma vizesine başvurmanız için bazı şartları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Bunlardan biri az önce belirttiğimiz gibi dil yeterliliğidir. Bir diğeri vize süreniz boyunca kendinizin, ailenizin geçimini sağlayabileceğiniz ve ülkenize dönebileceğiniz finansal kaynağa sahip olduğunuzu göstermenizdir. Adli sicil belgeniz veya benzeri bir belge ile yasalara saygılı ve herhangi bir suç faaliyetinde bulunmadığınızı ispatlamak bir diğer gerekliliktir. Ayrıca Kanada’daki işvereniniz, “uygun olmayan” statüsünde bir işveren olmamalıdır. Bunlara ek olarak görevlilerin sizden ekstra evrak talep edebileceğini ve ekstra prosedürlere gerekli gördükleri takdirde tabii tutabileceklerini aklınızda bulundurmalısınız. 
 
Kanada, çok fazla göç ve oturum/çalışma izni başvurusu alan bir ülke olduğu için evraklarınızın titizlikle inceleneceğini aklınızda bulundurmalı ve hem prosedürlere uygun hem de doğru evrakları eksiksiz doldurduğunuzdan emin olmak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı gibi, bu alanda uzman ve deneyimli bir şirketle çalışmak sizi hem maddi hem manevi hem de zaman kaybından koruyacaktır. 
 
Kanada çalışma vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi biran önce başlatmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Alanlarında deneyimli ve profesyonel danışman kadromuz ile Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek birebir görüşebilirsiniz. Vakit kaybetmeyin, doğru adımları atmak için Re-Vize’ye gelin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.