BLOG

Kanada'ya Gitmek İçin Başvuru Yapabileceğiniz Vize Türleri

A -A +
Kanada'ya Gitmek İçin Başvuru Yapabileceğiniz Vize Türleri

Refah seviyesinin oldukça yüksek olduğu Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Ülke, 5 bölgeye yayılmış olup 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşmaktadır. Bugün binlerce turistin akın ettiği Kanada'ya gitmek için başvuru yapabileceğiniz vize türleri çeşitlilik göstermektedir. Bu vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre değişkenlik gösterir.

Kanada’ya herhangi bir sebeple seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip oldukları pasaport türü fark etmeksizin (Yeşil, Siyah, Gri, Bordo) vize almaları gerekmektedir. Daha önce İngiltere veya Amerika vizesi almış olmak, Kanada vizesi alırken büyük bir avantaj sağlamaktadır. Kanada Vizesi başvurularınızı Kanada Konsolosluğu, Kanada Büyükelçiliği’ne bireysel olarak yapabileceğiniz gibi yetkilendirilmiş vize şirketleri aracılığıyla da yapabilirsiniz.

Kanada Eğitim Vizesi İle Kanada'ya Gitmek

Kanada’da herhangi bir şekilde eğitim almak üzere Kanada’ya seyahat etmek isteyen öğrenci adayları, Kanada eğitim vizesine başvurmak zorundadır. Kanada eğitim vizesi, kapsamlı incelemeler sonunda verilen bir vize olup talep edilen evraklar alacağınız eğitime (dil okulu, sertifika programı, yüksek lisans vs.) ve çalışma durumunuza (öğrenci, çalışan, işveren vs.) göre değişecektir. Kanada Konsolosluğu, vize başvuru sürecinde gidilecek okulun niteliği, konaklama bilgileri, eğitim süresi, ders programı, havaalanı karşılama ayrıntıları, aile bilgileri, ekonomik durumunuz gibi pek çok konuyu belgelemenizi isteyecektir.

Kanada Çalışma Vizesi  İle Kanada'ya Gitmek

Kanada’ya geçici bir süreyle çalışmak için gidiyorsanız, uygulanan vize rejimi nedeniyle Kanada çalışma vizesi başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Kanada’da çalışma izni sağlayan bu vizeler, çalışma durumunuza göre birkaç farklı türdedir. Bu türler arasında sizden istenen belgeler ve evraklar farklılık gösterebilir. Gelirinizi, çalışma durumunuzu, kişisel bilgilerinizi vb. belgeleyen bu evrakları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamanız, başvurunuzun olumlu sonuçlanmasında son derece önemlidir.

Kanada Aile Birleşimi Vizesi İle Kanada'ya Gitmek

Ülkeye gitmek için alacağınız bir diğer vize türü aile birleşimi vizesidir. Kanada’da ikamet eden biriyle evlendikten sonra Kanada’dan oturma izni almak istiyorsanız, aile birleşimi vizesi olarak bilinen uzun süreli (D tipi) vize kategorisine başvurmanız gerekecektir. Kanada aile birleşimi vizesi, uzun süreli vize kategorisinde bulunduğu için kısa süreli turistik vize türlerine göre daha karmaşık prosedürlere sahip olup kapsamlı incelemelere tabidir. Aile birleşimi vize başvurunuz kapsamında en önemli konulardan biri, Kanada’daki eşin göndereceği davetiyedir. Bunun dışında dil yeterliliği de önemli bir husustur, Kanada içinde sağlıklı iletişim kurabilecek seviyede İngilizce veya Fransızca bildiğinizi belgelemeniz talep edilmektedir.

Kanada'ya daha pek çok açıdan gitmek mümkündür. Vize türleri hakkında daha geniş bilgi almak ve başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.