BLOG

Kapı Vizesi Nedir? Hangi Ülkelerden Alınabilir?

A -A +
Kapı Vizesi Nedir? Hangi Ülkelerden Alınabilir?

Yurt dışı seyahatlerinizde başvurabileceğiniz pek çok vize türü bulunmaktadır. Bu vize türleri seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre çeşitlilik gösterebileceği gibi, ülkelerin kendi prosedürleri için de çeşitlilik göstermektedir. Kapı vizesi ise Yunan adalarına seyahat etmek için başvurulan bir vize türüdür. Genellikle Mayıs ayından Ekim ayına kadar olan yoğun feribot sezonu zamanında uygulanmaktadır.

Kapı Vizesi Prosedürleri

Kapı vizesi için gereken evrakları firmamıza ilettiğinizde işlemleriniz başlatılmaktadır. Evraklarınız hazırlanarak gideceğiniz adadaki gümrüğe iletilmektedir. Sonrasında seyahat gününüz geldiğinde adaya feribot ile geçerek, gümrükte parmak izi verirsiniz. İşlem bitiminde de pasaportunuza tek giriş 15 gün kalış hakkı olan kapı vizeniz basılır. Kapı vizesi sadece gidilen ada için kullanılmaktadır. Farklı bir adaya giriş yapamaz, ülkenize döndüğünüzde kalan sürenizi kullanmak için tekrar adaya giriş yapamazsınız. Kapı vizesi için Schengen vize başvurusundaki gibi evrak talebinde bulunulmamaktadır. Gerekli bazı temel evraklar gönderilmektedir. Kapı vizesine seyahatinizden 4 iş günü öncesinde başvurmanız adaya geçtiğinizde vizenizin hazır olması için önemlidir.

Başvuru Formunda Nelere Dikkat Etmeliyim?

Başvuru formu bilgisayar ortamında doldurulur ve çıktısı alındıktan sonra ıslak imza atılmaktadır. Türkçe karakterler kesinlikle kullanılmaz (ç, ğ, ş, ö, i ve ü). Türkiye yerine TURKEY yazılması  gerekmektedir. Yunanistan yerine ise GRECEE yazmanız lazımdır. Vatandaşlık bölümüne de TURKISH yazmanız gerekmektedir. Kapıda vize formu 37 bölümden oluşmaktadır. Kapıda giriş vizesi kapsamında Yunanistan’a girişte Yunan pasaport polisi tarafından her yolcunun parmak izi alınmaktadır. Parmak izi alındıktan sonra minimum yarım saat bekleme süresi vardır. Parmak izi alındıktan sonra çıkabilecek problemlerden kişi sorumludur.

Ücretleri Ne Kadardır?

2020 yılı itibari ile ücretler değişkenlik gösterebilmektedir. Kapı vizesi şartlarından bazıları şunlardır: Yunanistan turist vize ücreti 250 ile 300 TL arasında değişebilir. (Başvuru ve hizmet bedeli dahildir.) Vize uygulamasında çocuklar için de işlem yapılması gerekmektedir. 0-12 yaş arasındaki çocuklar için bazı acenteler ücret talep etmese de 15-20 Euro hizmet bedeli alabilmektedirler.

Kapı vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.