BLOG

Kapı Vizesi Uygulaması Hangi Ülkelerde Geçerli

A -A +
Kapı Vizesi Uygulaması Hangi Ülkelerde Geçerli

Yunanistan’ın 2012 yılında başlattığı vize kolaylıkları kapsamında Ege’de bulunan bazı adalara turisttik geziler için girişler kolaylaştırılmıştır. Kapıda vize almak denince akla Yunanistan geliyor. Yunan Adalarını gezmek isteyen kişilerin Adalara gidebilmek için kapı vizesi almaları gerekiyor. Turizm gelirlerine katkısından dolayı Yunan hükümetinin tercih ettiği bu vize, Adalara giriş-çıkışlarda ve alışverişlerde Yunan halkına maddi kazanç sağlıyor. Kapı vizesi ülkeleri denince Yunanistan’dan başka bu uygulamayı kullanan yok. Yunanistan’ın Kos, Midilli, Rodos, Samos, Sakız ve Sisam adaları bu vize kapsamındadır.

Kapı vizesi nedir?

15 gün kalış süresi olan tek girişli Yunanistan vizesi demektir. Sadece yaz sezonunda geçerli olan bir durumdur. Sezon 1 Haziran ve 30 Ekim ayları arasındadır. Her sene tarihleri güncellendiği için yola çıkmadan önce seyahat acentenizden bu konuyu araştırmanız gerekebilir. Schengen ve kapı vizesi masraf olarak aynı gibidir. Ancak Schengen vizesi daha yoğun prosedürler öngördüğü için kapı vizesi almak daha kolaydır.

Kapı vizesi geçerli olan adalar

Rodos, Marmaris ve Fethiye’den

Kos, Bodrum’dan

Sakız Adası, Çeşme’den

Meis, Kaş’tan  

Samos, Kuşadası’ndan

Midilli, Ayvalık’tan

Kapı vizesi için lazım olanlar

Yunan adalarına gitmek isteyen vatandaşların Türkiye’deki tatil yörelerinde faaliyet gösteren seyahat acentelerine seyahat yapacakları tarihten 4-5 gün önce başvuru yapmaları gerekir. Biletleri satın almalarının ardından söz konusu vizenin alınabilmesi için seyahat acentesine aşağıdaki belgeleri sunmaları ve vize harçlarını yatırmaları gerekir.

6 ay geçerli süresi pasaport

Pasaportun ilk ve son sayfasının fotokopileri

2 adet biometrik fotoğraf

Seyahat sağlık sigortası

Otel ve uçak rezervasyon fotokopileri

Kimlik fotokopisi

Banka hesap ve kredi kartı dökümleri

Üzerine kayıtlı olan tapu ve araç fotokopileri (varsa)

Çalışanlar için gereken evraklar

Şirketin antetli kağıdına yazılmış seyahat dilekçesi şarttır

Faaliyet belgesi,

Şirket imza sirküsü,

Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi,

Sigorta işe giriş belgesi,

Son 3 aylık maaş bordrosu,

Kapı vizesi şartlarından bazıları şunlardır: Yunanistan turist vize ücreti 250 ile 300 TL arasında değişebilir. (Başvuru ve hizmet bedeli dahildir.) Vize uygulamasında çocuklar için de işlem yapılması gerekmektedir. 0-12 yaş arasındaki çocuklar için bazı acenteler ücret talep etmese de 15-20 Euro hizmet bedeli alabiliyorlar. Yolcunun ne sebeple olursa olsun seyahate etmemesi durumunda vize başvurusu reddediliyor. Vize ve feribot ücretleri iade edilmiyor. Yeşil pasaport sahibi olanların ve diplomatik pasaportu olanların kapı vizesi alması gerekmiyor. Schengen müktesebatını uygulayan tüm üye devletlerin vatandaşları söz konusu vizeyi almak zorunda değildir.

Özellikle dikkat edilmesi gereken konu, pasaportunuzda KKTC giriş kaşesi bulunmamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaportlarında KKTC damgası bulunduğu takdirde politik sebeplerle Yunanistan’a giriş yapamıyorlar. Gitmek isteyenlerin yeni pasaport almaları gerekir.

Başvuru formu doldurulurken dikkat edilmesi gerekenler

Başvuru formu bilgisayar ortamında doldurulur ve çıktısı alındıktan sonra ıslak imza atılır. Türkçe karakterler kesinlikle kullanılmaz (ç, ğ, ş, ö, i ve ü). Türkiye yerine TURKEY yazılacak. Yunanistan yerine GRECEE yazılacak. Vatandaşlık bölümüne TURKISH yazılacak. Meslek veya iş sahibi olduğu iş ünvanlı İngilizce yazılacak. Kapıda vize formu 37 bölümden oluşmaktadır

Kapıda giriş vizesi kapsamında Yunanistan’a girişte Yunan pasaport polisi tarafından her yolcunun parmak izi alınmaktadır. Parmak izi alındıktan sonra minimum yarım saat bekleme süresi vardır. Parmak izi alındıktan sonra çıkabilecek problemlerden kişi sorumludur.

Daha fazla bilgi almak için ilgili web sayfalarımızı okuyabilir, sorularınız için uzman ve tecrübeli ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.