BLOG

Kimler Almanya’da Çalışabilir?

A -A +
Kimler Almanya’da Çalışabilir?
Resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti olan ülke, 16 federal birleşenden oluşmaktadır ve en büyük şehri Berlin, aynı zamanda ülkenin başkentidir. Batı ve Orta Avrupa’da bulunan topraklarında sanat, bilim, müzik alanında çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. 
 
Almanya yaşam standardı yüksek olup en gelişmiş ülkeler arasında yer almaktadır. Dünyanın dördüncü büyük ekonomisine sahip olan Almanya, sanayi alanında küresel bir liderdir. Gayri safi hasılasında ise hizmet sektörü yüzde 71 gibi büyük bir orana sahiptir. 70’li yıllarda yürüttüğü misafir işçi uygulaması ile çok sayıda Türk vatandaşının göç ettiği Almanya’da, Türkler şu an en büyük azınlık grubunu oluşturmaktadır. Eğitim, turizm, aile ziyareti, ticaret gibi çeşitli nedenlerle her yıl çok sayıda Türk, Almanya’yı ziyaret etmektedir. Almanya’da çalışmak ise artık 70’li yıllardaki gibi değil elbette. 
 
Almanya’da faaliyet gösteren bir işte çalışmak için yapmanız gereken, çalışma izni almaktır. Çalışma izni ve oturum vizesi almanız için sizden ilk talep edilen şey A1 seviyesinde Almanca bildiğinizi belgelemeniz olacaktır. Goethe-Instıtut ve ÖSD kurumlarından A1 dil yeterlilik sertifikası almalısınız. 
 
Almanya’da çalışma izni almanız için öncelikle kendi imkanlarınızla Almanya’da bir iş bulmalı, işveren ile anlaşmalısınız. Bulduğunuz iş Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olmalı ve bölgede o pozisyona uygun bir Alman ya da öncelik hakkı tanınmış ülkelerin vatandaşı olmaması gerekmektedir. 
 
Türk vatandaşı olup Almanya’da üniversite okuduysanız, Alman hükümeti size 18 ay gibi bir süre tanır ve bu süre içerisinde niteliklerinize uygun bir iş bulduğunuz takdirde size bu sürenin sonunda oturum ve çalışma izni verir. Bilişim teknolojileri ve mühendislik alanları haricindeki herhangi bir meslek için yapacağınız oturum ve çalışma izinleri için dil yeterlilik sertifikası belirtmeniz gerekmektedir. 
 
Almanya çalışma vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerimizi ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyimli danışman kadromuzla birebir görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.