BLOG

Kolay Vize Almak İçin Ne Yapmalı?

A -A +
Kolay Vize Almak İçin Ne Yapmalı?

Şüphesiz, Dünya üzerinde vizesiz seyahat edebileceğiniz pek çok güzel ülke var. Ancak şu bir gerçek ki gitmek isteyeceğiniz pek çok ülke Türkiye’ye vize uygulamaktadır, bu da yurtdışına çıkmak istiyorsanız vize prosedürlerine maruz kalacağınız anlamına gelir. Bunların başında Schengen (Avrupa) ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada geliyor. Vize almak meşakkatli ve ülkeden ülkeye değişen bir süreç olsa da bazı püf noktalara hâkim olursanız şansınız artacaktır. İşte birkaç ipucu:

1. Destinasyon

Eğer Schengen bölgesine gidecekseniz, vize başvurunuzu doğrudan seyahat edeceğiniz ülkeye yapmak çok önemlidir. Bu, sonraki vize başvurularınızda size bir avantaj olarak dönecektir. Diğer bir konu da X ülkesine giderken Y ülkesinden vize alırsanız pasaport polisi tarafından geri çevrilme ihtimalidir ki çok tatsız bir durumdur. Elçilikler de bu duruma çok dikkat eder, yanlış vize kullanımında uzun süreli vize almanız zorlaşacaktır.

Aynı şekilde, eğer seyahat programınız birkaç Schengen ülkesini kapsıyorsa en uzun konaklayacağınız ülkeden vize almayı tercih edin. Tüm seyahat programınızı tüm ayrıntılarıyla forma yazmanız lehinize olacaktır.

2. Rezervasyon

Uçak ve otel rezervasyonlarınızı başvuru formunuza eklemek zorundasınız. “Hayali” rezervasyon yapmamaya çalışın, zira bazı konsolosluklar bu rezervasyonları teyit etme yoluna gidebilmektedir.

3. Mülakat

Özellikle ilk kez vize başvuru yapıyorsanız mülakata çağrılmanız olağan bir durumdur. Mülakatın en önemli noktası şeffaflık ve güvendir. Unutmayın, yetkili üzerinde bırakacağınız izlenim vize başvurunuzun en önemli noktalarından biridir. Bilhassa ABD vize başvurularında durum böyledir; yetkili üzerinde olumsuz bir izlenim bıraktığınız takdirde dosyanız incelemeye dahi alınmadan reddedilebilir. Şüphe yaratmamaya, dürüst, şeffaf ve açık davranmaya özen gösterin. Sorulara net ve açık yanıtlar verin, lafı dolandırmayın. En önemlisi de sakin olun.

4. Prosedür

Şüphesiz, ilgili evrakları toplayarak vize başvurunuzu bizzat yapabilirsiniz. Ancak gerek prosedürlerin yoğunluğu gerekse iş yükü nedeniyle konsolosluklar dahi bu konuda profesyonel destek almayı önermektedir. Zira her ülkenin uyguladığı vize prosedürü o ülkenin özel koşullarına, önceliklerine ve ulusal politikalarına göre değişmektedir. Üstelik, başvuruların kabul edilip edilmeyeceği tamamen ilgili ülke konsolosluğunun inisiyatifinde olacaktır.

Bu prosedürleri binlerce başvuru sahibi için tam ve eksiksiz yürütüp sonuçlandıran, tüm ayrıntılara hâkim olan tecrübeli Re-Vize danışmanları, seyahat edeceğiniz ülkeden uzun süreli vizenizi alabilmek için ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiyi sizinle paylaşacaktır.

Başvuru sürecinizi geciktirmeden planlamak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

Web Sitesi:     https://www.re-vize.com/vizeler.php

Telefon:           0312 418 5419 (Ankara)

                        0212 909 9776 (İstanbul)

                        0232 332 0910 (İzmir)

          

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.